Followers

Tuesday, May 31, 2011

poke sane poke sini

ye sekali lagi muke camwhore sebab tuh kene poke dari sape-sape ntah :D

ohh kekenyangan makan kurma kambing..perghh terbaek dari ladang dari ibu tercinte..haha..ohh bukan nak cakap pasal makanan..nak cakap pasal "poke"..rate-rate yang ade blog nih mesti ade facebook kan..aku menjadi seribu satu persoalan apebende maen "poke" bodoh nih??

ntah kekadang tuh yang "poke" datang nye dari anak-anak dare yang tidak dikenali..apakah ini?? aku try la poke balek kan..ingat bole dapat sejuta ke..hadiah misteri ke..tapi yang dapat orang tu "poke" lagi sekali..ahh kau ingat comel la "poke" orang ta kenal?? terus aku delete poke bodoh itu..

penat nih aku cari pasal "poke" dekat internet..rupenye ade perempuan sampai kene tangkap maen "poke-poke" orang nih..adoii ta paham aku..bole sape-sape terangkan ape ke jadahnye maen "poke-poke" nih ta..ingat nih maen poke amai-amai belalang kupu-kupu?? ermm..ntah lah..kau penah kene "poke" ta?? mesti penah kan..oke bubye :)

48 comments:

aqmalazmi said...

kalau poke dari anak dara tak pe lah kowt..
nie poke dari jantan yang tak dikenali der...
rimas!!!apekah!!!!

rasa nak bakar je application poke tu.
HHAHAHA..
-.-"

muhamad hanif said...

poke tu kira macam tegurtegur lah..

tapi aku suka main pokemon..


kahkahkahkah !

syrupmasin said...

aqmalazmi : haha..mmg patot di bakar pon poke tuh..agrhhhh..gile annoying :D

muhamad hanif : bertegur..hantar mesej ke..ta pe gak..nih acecece..comel lah konon poke2 nih..haha..pokemon aku pon suke maen..kalu dah habis tuh ulang dan ulang lagi :D

Fyqa said...

poke poke tu cambest kot

;)

syrupmasin said...

Fyqa : haha..best ke?? adoii

chemay said...

meluat sungguh kalau orang tak habis2 poke dekat fesbuk tuh..
rase nak lepuk sorang2.
hehe
:)

ABU said...

haha..main poke2..tak suka sngt layan..

syrupmasin said...

chemay : haha..betol2..nk rase lepuk je budak2 tuh :D

ABU : haha..aku layan la jugak 2-3 kali..kesian kot :D

adwafarahin said...

wooo untunglah kurma kambing :p


poke2 tu mmg sape yg bg mmg rse nk sepuk pale die grr! nyemak btl lah

syrupmasin said...

adwafarahin ; haha..kalu ade nasik lemak dgn air tebu sedap jugak..haha..ermm tu la pasal..buat semak je poke2 nih..

Scya Lollita said...

weyyy , cik scya pun suka poke org muahaha

syrupmasin said...

Scya Lollita : haha..ye ke..kalu poke org yg kite kenal ta pe.. :)

taliff said...

hahaha..betul tu, dierang suker sangat nak poke poke~~macam nie jer lah, kalau ade saper2 yang poke,hang p hem"poke" jer kalau dapat~~wakakakaka

syrupmasin said...

taliff : hem"poke"..wuahahaha..betol2..senang cite kan :D

Cik Ezy said...

ntah..
xtau pe mnde poke2..
haha..
xsuke r poke2..
xbest..

Afiq Din said...

dorg teringin nk bela pokemon kot

syrupmasin said...

Cik Ezy : yeayy..ta suke pokee :D

Afiq Din : haha,,tu la pasal kecik2 ta nk maen :D

laskar pelangi said...

pelangi pun taw makna disebalik POKE. Hahaha

banyak gak list orang POKE.tp banyak yg delete jerk

echaRierie said...

sy pun tak suka poke jgk..
pokemon~
haha..

missh chiorika said...

poke2 ?
haha . missh pon kadang-kadang malas nak layan ;)

Encik Amman said...

poke dalam bahasa melayunyer ade lah cuit. kira ko cuit dia versi maya la..

ko horny ko leh la main cuit2.
ikut ko, nak cuit tang mana.

cucuk perut ke, cuit pinggul ke. lepas tekan Poke ko imagine la. Alam maya kan.

Syuxer said...

hahaha..aku pun x paham gak konsep poke2 ni..kiranya men cuit2 la..kalau laki yang dok men poke ngan ko..larik la weh..hahah...

lawak ar gambar tuh hahaha..sapa yang bertudung 150% tuh?awek ke?? hehe

syrupmasin said...

laskar pelangi : delete je kalu annoying sgt..haha

echaRierie : haha..pokemon lagi best kan :)

missh chiorika : tu la pasal..biar kan je lagi baguss :D

Encik Amman : perghhh..terng macam cikgu..haha..teriem kaseh cekgu :)

syrupmasin said...

Syuxer : haha..awek?? ta ahh..teman tapi mesra :D

Angah said...

pernah dpt poke tp buat xtau..mcm xpenting je..poke tu ape sebenarnya??

syrupmasin said...

Angah : haha..ta penting pon poke tuh :D

ABU said...

sapa kawan ko yg tutup muka tu curious betul aku nak tahu..hahah

Encik Amman said...

same2. ko student uitm kedah ek? hehe.. ak ex student stu.. thanks follow balik :)

syrupmasin said...

ABU : haha..nnt aku letak muke dy ye..haha :D

Encik Amman : haah..baru habis pon nih ha dekat sne..ohh kau ex student sne ke..la..kecik je dunie nih.. :)

Encik Amman said...

hehe.. habis time 2009 la. ni pon ak bru hbis kat shah alam. :)

biawak goreng said...

poke collecter here...lol

RedVixen said...

aku pun pelik apa kejadahnya dan apakah fungsinya menatang itu... mungkin utk org yg terlampau boring kot...

eddy syrol said...

member aku cakap poke tu ada maksud luchiah...tol ke???

syrupmasin said...

Encik Amman : ohh ye ke..cos ape??..seronok la dah habis..

biawak goreng : haha..suke maen poke2 ke kau?? :D

RedVixen : haha..utuk org ta de life jugak kot :D

eddy syrol : haha..ye ke?? ermm ta tao lahh :D

syazwiena khan said...

nak tepoke amai2 :)

syrupmasin said...

syazwiena khan : haha..meh sini meh..tepoke amai2 :D

Si Hitam Manis said...

best poke2 nih. lawan poke spa pling laju :]

EB said...

Hehehe aku ignore je klu aku.. hehehe...

miss.Addin said...

hehe

org yang poke tu nak beramah mesra kot tp malu . tu yang poke je . :p

syrupmasin said...

Si Hitam Manis : haaa?? ohh bole bawak maen jugak eh poke2 nih :)

EB : haha..tu la..kalu dah sakit hati aku ignore jugak :)

miss.Addin : haha..beramah mesra?? ohh care baek la nih?? :D

bunga said...

malu la..huhu..wikk..wikk..

Cik Tetra said...

sangat menyampah bile ad org poke2 ni..da la tak kenal...poke2..hemPOKE kang baru tau..hahahaha...

biawak goreng said...

suke poke orang... pastu kumpul beratus2 poke di HOME page...haha hobby terkini

cucu umie said...

ayie pon tak thu ah..agpon men poke2 nie kalo kt batch ayie dah biase tpy xjoin pon siap ad hari poking day ah..hahah tpy xlayan pon

syrupmasin said...

bunga :haha..asal malu??

cik tetra : haha..perghh gile garang nih..

biawak goreng : sampai beratus?? gile hebad..

cucu umie : haha..fuyoo..smpai ade poking day?? :D

YOUsoF said...

Hahaha Aku pun mula² tak tau langung function bendealah poke ni Sin.. dah dekat 2 tahun ada akaun fb, aku tanya kawan baru la aku tau.. tu pun berapa kali je aku poke orang.. Tu pun lepas tau apa functin bendealah tu.. ;D


main balas² poke. macam hampeh je aku rasa. Konon tanda kita ingat kat orang yang kita poke tula... bagi aku la.. ;D

syrupmasin said...

YOUsoF : haha..tande igt dekat kite?? wuahaha..

masturazakariah.blogspot.com said...

HAHAH .kelaka lah die nie . heheh :) POKE tu means kalo kite tak kenal org tu , then kite POKE die dari situ lah kite leh berkawan ngn die . haaa , ok pe kite POKE , tapi x penah nak komen2 kan , haa tu kire bila dah poke tu dah bertegor la 2. alaa cuit mencuit :P haa tggus at , ceq POKE ang kat FB ^_^