Followers

Monday, May 23, 2011

lain kali jangan silent phone ye..


ecece..sekarang berangan orang uitm tuh macam nih :D

aku memang suke silent handphone..bosan la kalu letak phone dalam mode yg bising-bising..kekadang tuh berlambak-lambak misscall..haha..nak dijadikan cerite ari nih pukol 12 tgh hari ade 1 nomor naek..aku ta sedar sebab silent handphone..aku biar kan je lah sebab aku ingat nomor sape lah..lepas tuh tadi pukol 5 naek lagi nomor tuh..mase aku tgh tido..

bangun tido ade 2 miscall 1 dari feedi dan 1 lagi dari nomor tadi..aku call feedi dan rupe nye tuh nomor uitm shah alam..padan muke kau..dyorg call sebab suruh fax sijil2 ape ntah..sebab aku ta paham sangat ape yang kene buat jadi esok pagi2 office bukak je terus aku kene call balek nomor uitm tuh..

jadi pengajaran dekat sini..jangan lah silent phone sebab nanti call penting sume ta dapat..lagi satu jangan la ta angkat kalu nomor yang ta kenal..mane tao ntah-ntah nomor penting ke..jangan jadi macam aku..kan dah susah sekarang sebab esok pagi-pagi dah kene bangun untuk call balek uitm..haha..oke bubye :)

49 comments:

elmajamil_90 said...

wahhh...da dpt dgree dah ni =)

Cik Ezy said...

hihikk..
2la.. rugi je ade ringtone best2 tp silent..

syrupmasin said...

elma : haha..ntah ah weh..sumpah cuak sial.. :D

cik ezy : haha..silent best..baru rase tenang :P

mushroom said...

lain kali vibrate la.. tapi kena sentiasa ada hp di sisi, baru perasan getarannya :P

syrupmasin said...

mushroom : haha..dah vibrate pon ta sedar :P

nGiau said...

hmm..silent waktu malam ja la.hehe

Cik Tetra said...

hahahhaa...same la,,suke silent phone..sampai kena marah...ngn mak n abah..sb kalau diorang tipon,,mesti xde response,,hahaha.. :D

Fathiah Hamim said...

payoh le kalo unknown je tak angkat. -_-

syrupmasin said...

nGiau : haha..tu la pasal..rase nye nk buat macm tuh kot :D

cik tetra : haha..same ah..selalu jugak kene marah..naseb ade adek dekat umah bole lah mak call adek je :D

fathiah : haha..kann..adoii

cik aisha said...

suke gak silent hp terutma msa bmsg...sbb rasa cam mggu org je bila kejap2 bnyi msg msk...hihi

syrupmasin said...

cik aisha : haha..baguss..ta de ahh ganggu org kan.. :)

nohfee said...

serius betol~~

syrupmasin said...

haha..kene la serius :D

muhamad hanif said...

kalau ada emergency kes kan susa..

wakakaka !

syrupmasin said...

muhamad hanif : haha..tu la..belajar dr kesilapan nih..

nelly said...

nelly selalu silent ~ hahaha

Wahida Nasution Thakhrim said...

silent masa dalam kelas okay la.. lepas tu jangan lupa.. nanti sampai esok pun silent aje.. ada member perangai macam ni.. memang bengang sangat dengan dia..

syrupmasin said...

nelly : haha..geng2 :D

wahuda : haha..kekdg macam tuh jugak..:P

ZWAN SABRI said...

Samala ngan aku.. aku pown suka silent phone jugak.. aiseyh, itu tandanya, hang dah dapat degree mascomm.. tahniah! ;)

syrupmasin said...

zwan : haha..kau mmg selalu kene silent..nnt ade je org miscall dalam class kan..haha..ehh blom lg lah..dlm proses kate nye..ade rezeki dpt lah :D

Ain said...

padan muka. hahaha

diana said...

akak selalu silent kan phone..
selalunye tak de yang penting pun..
sebab kalau penting mesti depa call suami akak je..
hehhe

syrupmasin said...

ain : pergghhh..setepek kene padan muke..terime kaseh :D

diana : haha..geng ah macam nih kak..

chemay said...

tak penah silent fon.
sebab bunyi msg n kol.
just tettt je,.
hahaha
so tak terganggu bunyi bising
:P

syrupmasin said...

chemay : haah..betol gak kan..bg bunyi macam tuh je kan..thanxxx bg idea :)

Mohd Ridhuan said...

aku punye tabiat...
fon aku xde kat aku la...
contohnye...
aku duk kat ruang tamu...
tapi fon punye lam bilik...
uhuhhuuhuh

syrupmasin said...

Mohd Ridhuan : haha..aku kekdg mcm tuh jugak..adoii..rase macam rimas pon ade dgn hp nih..kalu dulu nk sgt hp..dh ade ta nak gune betol2 pulak..haha

SyAE SyEa said...

hehe..klaka lah..wat pgjrn yee...
be creful :)

syrupmasin said...

SyAE SyEa : haha..mmg pengajaran yg bermakne pon nih..huhu :D

ABU said...

kalau dlm event yg pnting, majid tau panggung kena silent jugk..tapi kalau tak de ape nak buat on je la bunyi dia..

tp mcm yg ko cakap atas tu prnah jugak brlku kat aku..:D

syrupmasin said...

abu : haha..kau gile kalu dlm wayang ta silent phone..mampus kene maki dgn org weh :D

pha is said...

tgok tempat jugak la... kalau kat tempat aku, kalau lecturer dgr bunyi fon, terus dia keluar dewan kuliah... x ckap bnyak dah.. hahahah

cucu umie said...

kalau ayie biase memng akan silent phone ah..hehe tpy sellu kena marah ngn mber sebb xpick fon..haha tpy call xpntg sgt ah..huhu

syrupmasin said...

pha is : haha..ye ke..gile ahh lecturer kau..haha..naseb lecturer aku oke sikit :D

cucu umie : haha..geng2..tp sekarang nk beusahe la ta silent kan hp :D

cik sakdi said...

aku pelik tol.selalunya masa aku silent fon atau off hp la ade panggilan penting. mcm tau2 je

syrupmasin said...

cik sakdi : haha..tu la pasall.gile geram betol :D

ayie said...

uitm call nak bg duit kot..hehe.. rugi tak angkat..

folowwer tahun lepas..2010..

syrupmasin said...

ayie : haha..bukan lahh..dy suruh fax bende ape ntah..haha :D

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ said...

yer, betul tu. Jangan Silent HP.. Nanti ade pekra pntg, naye kite

syrupmasin said...

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ : haha..tu la pengajaran yg dpt semlm..haha..tgk ari nih pagi2 dah kene bgun :D

cik saya said...

ada kawan jarang sekali hp dia tak silent. selalu silent je.tapi kalau tidur atau buat apa2, dia sangat alert. tak tau la macam mana dia buat. tapi dia memang jenis suka silent hp. :)

syrupmasin said...

cik saya : waa..hebat tuh...bole mintk tip?? :D

budakkampung39 said...

hahaha aku memang tak pernah nak silent phone. kecuali masok mesjid.sebab?? biasenye yang call bapak aku huhuhu...kalau tak angkat memang tahan telinge je la keh3

rajen bace?singgah sini...
bigbom:team ala korea dari malaysia
bila artis seksi cakap pasal aurat

LALA shaheila said...

Haish, sy pun suka silent fon.. sampai kena mrh dgn kakak..

skarang ni ringtone pun guna yg paling low sekali :)

syrupmasin said...

budakkampung39 : haha..bagus la ta penah silent phone..haha..

lala : haha..geng2 :D

dayana nali said...

haha, ya btol :D

alif haris said...

tapi silent fon memang best .. haha

syrupmasin said...

dayana : haha..

alif : tao ta pe..silent best kan :)

miss.Addin said...

yes kita sama ! haha sy memang suka silent handphone.