Followers

Sunday, May 1, 2011

fuyoo bace mastika..

ari nih membace mastika untuk mengisi mase lapang..iye mastika ye anak-anak..mastika bulan 2 punye..aku jumpe ari tuh mase sebelom berangkat kaki dari umah sewe linda dan rumah sewe sdn bhd..ta sangke wujud lagi eh mastika nih..ingat dah ta wujud lagi..iye la tengok ta de pon dekat popular ke mph ke yang jual mastika..

dekat kulit depan siap tulis lagi majalah nomor 1 malaysia weh..la aku ingat mangge ke kuntum ke jadi majalah nomor 1 dekat malaysia nih rupe nye mastika..ta sangke gile lame mastika nih wujud peminat setie dy mesti ade..ta lah dulu kalu bace pon pinjam orang punye..nak beli memang ta la..baek beli bende makan..haha..

sekarang mastika macam dah ta banyak cerite hantu lah..kalu dulu banyak ya amat cerite hantu..hantu terbang pulang kerumah lah..hantu di jinjang pelamin lah..sekarang tajuk cerite karpet terbang di penang..pelacur senja itu belum insaf..ohh perubahan tuh..

yang jadi pengumpul mastika mesti dah meninbun kan mastika dekat store umah..aku dulu kecik-kecik kumpul komik dragon ball doreamon lah..dah besar sikit macam nak tunjuk lagak bace galaxie dengan hot..sekarang dah besar sikit 1 hapak buku ke majalah ke ta beli sebab nak jimat..kalu keluar dgn mak ta pe bole beli..sebab ta kuar duet sendiri pon beli..haha..oke bubye..ohh jap korang bace ape?? :)

contoh mastika bagi siape yang ta tao ape tuh mastika :)

31 comments:

r-5 said...

mastika ni banyak kelentong lebih baik baca variasi~ eh variasi? ada lagi ke? wa pon ttw sebab wa ni pemalas baca buku. wkakaka :p

syrupmasin said...

haha..ye ke?? nk isi mase bosan bace je ah ape yg ade :D

Nur Hawa Mohd Zin said...

lama dah tak bace mastika...dulu suka sebab cerita pasal azab...lepas tu asyik cerita pasal maslah sosial..dah tak suka nak bce..sampai skunk :)

hantu said...

best mastika, byk pengajrn dapatt.

Solihin Zubir said...

dulu minat gila baca mastika..
tp mastika skang dh x syok cam dlu..

syrupmasin said...

hawan : huhu..ramai yg bace matika dulu-dulu..sekarang dah ta berape kan :)

hantu : betol2..bnyak jugak kate2 himah sekarang dlm mastika :)

solihin : same ah dulu suke ah bace..sekarang oke-oke lah :D

RedVixen said...

dulu2 masa kecik2 beli buku KAWAN. hahaha baik gila aku rupanya :P

syrupmasin said...

RedVixen : haha..ye ke..kawan pon best jugak kan :D

Cik Ungu Kamila said...

masih lagi layan mastika ni. remaja pun sama. byk info kat situ :)

syrupmasin said...

yeay..jumpe pun org yg bace mastika.. :)

Farid Ahmad™ said...

tak penah miss beli dari tahun 1996 smpai skang hohoo..

syrupmasin said...

ye ke?? wahh..nih gile minat bace mastika nih :D

ZWAN SABRI said...

Tula pasai.. mastika skang x seseram dulu dah.. huhu

syrupmasin said...

zwah : haha..kannn..seram mastika dah ta macam dulu :)

eita said...

baca jugak mastika...tapi rasanya tak pernah beli pun..semua nya meminjam yang orang punye...
sebab rasa macam rugi je nak beli...
saya tiap2 bulan kumpul majalah apo?...
lagi best baca....

syrupmasin said...

eita : haha..same2..pinjam je org punye suda..haha..apo? pon best gak bace..bnyak lawak2 :)

shafmechy said...

lama dah x baca mastika..hehe

syrupmasin said...

shafmechy : haha..same ahh..sebab terjumpe ari tuh je bace..kalu ta..ta tao la bile dpt bace :D

[sutera kasih] said...

sy pun pinjm kt org je, tak prnh beli hehe btw, mastika dulu rasanya lg best..skrg ni mcm kurang dh..

syrupmasin said...

sutera : haha..betoll..dulu lg best kot mastika..sekarang dah kurang sikit kan :)

shafiqabdshukor said...

hahahahaha..
ak pon suke baca....
tp kadang2 je la beli....


vote..vote..vote...

http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=260411011823804

syrupmasin said...

shafiq : ohh..igt selalu beli..haha :D

::yartHaryati:: said...

bagus gak bace mastika nie..tp skang byk merepek la..but ok la drpd bace mangga mcm hampeh tuh..
hahah

syrupmasin said...

haha..tapi mangga bnyk gamba best :D

Cik Tetra said...

dulu time skolah..mmg suke baca..classmate bwk g skolah,,so,,ikut turn bace..hehe...

josrevalution said...

salam kenai..uis..sy pembace setia masti dari thn 2008 smpi hjung 2010..skg dah x lagi dah..hehe..sebeb berubah selera plak..ops..nak folo u blog sambil nak bagitau kalo2 sudi bloglistkan blog jo kat sini.nanti jo bloglistkan blog awak juga at my blog..jgn lupa folo back juga yer..tq..mantap blog nie..kaspersky mobile security 9 full version

syrupmasin said...

Cik Tetra : haha..haah..ikot turn bace..masing2 berebut nak bace kan..haha :D

josrevalution : laaa..asal dah ta bace mastika?? ta best dah ea??

Anonymous said...

assalamu'alaikum.

bagi sape2 yg tk pernah bc mastika,ataupun pernah DUA TIGA kali je,sila bc mastika lagi sekali sebelum komen :) saya akui dulu2 byk cite hantu,tapi SEKARANG PENUH DGN PENGAJARAN YG AMAT BERMAKNA. dia byk menceritakan pedoman2 dn juga kisah2 yg BERGUNA. bagi sape2 yg x pernah baca, sila BACA SEBELUM KOMEN =)

syrupmasin said...

haha..betol2..bace2 dulu sebelum komen :)

sYaFiQa said...

Salam...bagus baca mastika. byk info. sy suka tp skrg x byk masa nk baca mastika. bertukar pd majalah SOLUSI... ni bukan makian, cuma pendapat ajer... ;)

syrupmasin said...

haha..solusi sekarang dah bnyak org bace kan :)