Followers

Friday, May 6, 2011

sudah daftar sebagai pengundi..

asal borang dy warne pink ntah??

haa..sebenarnye dah lame nak update pasal bende nih..yeee..sejak dah umur 21 tahun nih..perkare paling utame nak buat sebenarnye nak daftar sebagai pengundi..ye lah nak merase mengundi..asyik mengundi dekat uitm je..ahh bosan lah..teringin jugak nak merase mengundi macam bapak-bapak mak-mak kan..jadi pergi la daftar dekat post office..

haha..naseb free..kalu kene bayar mmg ta lah kan nak daftar bagai nih..ohh anda dah daftar?? daftar lah..satu undi membawe satu perubahan yang besar kot..undi tuh rahsie kan..ta bole la nak cite nak undi sape nanti..tapi sebelom mengundi kene tao la sikit-sikit selok belok politik nih..walaupon ta banyak tao pasal politik tao sikit pon jadi lah..

haha..jadi siape dah 21 taun sile daftar sebagai pengundi..free je kot..duet minyak untuk pegi post office je lah yang kene ade tapi..oke bubye :)

24 comments:

waalllaa! said...

saya dah lama daftar mengundi..tapi tak pernah mengundi..

syrupmasin said...

laaa..asal?? teringin gile kot nk mengundi :)

Cik Ezy said...

oh.. xdftr lg la..
hee

syrupmasin said...

huhu..daftar la..free je pon :D

Otakku Otaku said...

nak g daftar, tapi xd kdit. hehe

syrupmasin said...

haha..alaa intak ah dekat parents :D

Melda Mohd said...

Mel baru lima tahun. Lama lagi nak daftar. Harap-harap masa tu politik dah clean and clear. Eh, ade ke politik camtu? Ngeee~

syrupmasin said...

haha..ye ke 5 taun..huhu..harap nye clean la mase2 depan kan :)

kinN~ said...

kin baru hari ni 21 tahun. x)
xdaftar ag, heeee~~

Selamat Hari Lahir Kinn =)

syrupmasin said...

waa..ye ke..happy birthday..daftar cepat2 tao :)

ZWAN SABRI said...

Alaaaaaaa, aku x cukop umo lagi.. jadi xleyh daftar lg laaa.. HUHU

Cik Tetra said...

tau xpe....x sabar nk mengundi..tp 20 tahun pon belum masuk..hahaha..sy masih mude..19 tahun lg!! HAHAHA,, :D

n!da said...

hoho. saye da daftar.
err, tapi saye lupe saye daftar dekat mane? hohoho

syrupmasin said...

zwan : haha..sabaq noh..masa hang akan tiba juga :D

cik tetra : haha..ta ckop umur ta bole undi ye..silee tungguu :D

nida : haha..aiii..bole lupe pulak daftar dekat mane..haha :D

Siti Aziz said...

alamak...tak daftar lagi... kuikuikui

syrupmasin said...

haha..daftar-daftar :)

khairul said...

nk pangkah apa nie ?

syrupmasin said...

haha..ntah la..kene tengok dulu mcm mne :D

saljihitam said...

selamat mengundi. semangat dia daftar ya. oyeahh :)

i am S!L4H.. said...

kne dfta erh taon ni. haishhhh

dayah SnoW Heuka said...

niyh y malas niyh dayah lom lgi daftar :P still lag 20 llalalal

syrupmasin said...

saljihitam : haha..smgt jugak lah :D

i am S!L4H.. : daftar-daftar :D

dayah : ohh nak kate lg mude lah nih?? :D

zati embong said...

wah bgus dik dah mendaftar O.o

syrupmasin said...

haha..semangat punye pasal :D