Followers

Monday, May 30, 2011

untung budak-budak zaman sekarang..

tengok akak nih pon suke  :D

semenjak jadi penanam anggur yang berjaye nih tv memang dah jadi rakan kongsi utame lepas internet..cakap je cite ape dekat tv tuh..sume tengok..ta kire la channel vanavvil ke...zee ke..sume tengok nih..ermm tekan punye tekan remote astro tuh sampai nak tercabut butang tuh..nomor pon macam dah hilang..aku tertarik dengan satu channel astro iaitu astro tutor tv..

untung budak nak amek upsr sekarang nih sampai ade tv khas untuk korang amek upsr ye..aku teringat zaman aku amek upsr taun 2002..yg ade pon tv hitam puteh..sume cerite p.ramlee..ta de tutor-tutor tv bagai..nak belajar..pegi la kau ketuk-ketuk umah cekgu tanye itu ini..ta de pon astro nk buat channel khas untuk aku mase tuh..

aku try la jawap soalan bahase melayu dekat channel tuh..kau tao aku score berape..8/10 je..haha..lingkup bahase melayu aku..haha..ehh tapi upsr aku dulu pandai 4a 1b..riak nih riak..seperti biase mathematics memang bodoh habis..haha..ape kate korang try bukak dan jawap soalan dekat situ berape markah pulak korang dapat...haha..

bagus jugak la channel tuh dapat tolong budak-budak sikit..ta de lah nak tengok tv channel bukan-bukan..bole jugak belajar smbil2 tengok astro kan..oke bubye :)

49 comments:

aqmalazmi said...

hah betul..
tpi itu untuk upsr jew kan???
btw untung jugak lah kan..
kite dulu upsr mcm tak taur ape jew..
semua kene sendiri..
HAHAHA

Lieyda said...

a'ah tutor tv memang bagus.

cucu umie said...

haha..okay kite jawab same2 tapi ayie cuma jawab soalan math untuk cover hang yer salan yg xdpt jawab tu.. wakkaa (poyo jap)... biaselah, budak-budakkanmemang untung akng nie..sebb tu jadi malas mereka..semua kmudhn depan mata..wakak

syrupmasin said...

aqmalazmi : haah..upsr je..untung lah..dari kite dulu-dulu belajar atas batu je..haha

Lieyda : bagus untuk budak2 nk upsr :D

cucu umie : haaa..bagus2..try ahh jawap..ecece..hebat math mesti bole kacang je :D

Freaky said...

amboi belajar pun kat tv ? aku x penah pun buat tutor kt tv.. huhu

Bukti Lelaki itu Rumit

Syuxer said...

memang bertuah pun..zaman sekarang dah advanced dah..budak2 sekarang kalau nak tuisyen, dah guna astro tutor dah tuh..aku pun layan gak astro tutor tuh..bab2 english la heheh..aku lemah gila grammar weh..kadang2 keliru hehe

syrupmasin said...

Freaky : haha..tu la pasal..budak2 sekarang belajar ponsmpai dekat tv..try la bukak tgk :D

Syuxer : haha..kau pon tgk ke?? aku baru test power dekat bahase melayu tuh..haha..nnt nk tgk lagi lah..macam seronok :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sebanyak mane pon rancangan tentang pelajaran kat tv.. guru yang berdepan2 mengajar kita adalah yang terbaekkkk

syrupmasin said...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : haha..yee sokong..biar pon dia fadilla yg ajar dekat tutor tv tuh :D

fairuz said...

aku upsr tahun 2002. same -___-"

syrupmasin said...

fairuz : haha..same lahh..geng2 :D

UNA budak BAEQ said...

untunglah ada astro . habes penanam anggur takda keja nih terpaksa tgk cerita dongeng indon time cuti skola nih . sobs sosb sadis tao .

chemay said...

untung betul kanak2 kecil sekarng nie
-.-

syrupmasin said...

UNA budak BAEQ : haha..cerite dongeng indon bole buat gile..ta logik berlebih :D

Encik Amman said...

asstro sekarang dengan dulu memang jauh panggang dari api.. hehe.. nak tengok movie latest pon dh leh tgk kat rumah jek.. cis. hehehe... rancangan ntok upsr tu lg la.. benda da terbentang.. tinggal belajar je. hehe..

syrupmasin said...

chemay : haha..tu la pasal..kalu ta reti hargai lg ta tao lah kan :D

Encik Amman : tao ta pe..kalu dulu channel ta de la bnyak mcm sekrang..betol..bende da terbentang..kalu ta reti gune ta tao lah kan..

Aida Zafirah said...

ko jangan nak menipu sangat lah ye...masa tu telebisyen dah kaler2 ye...xde itam putih dah pak cik oiii...ahahaha...:D

kAmi dAn mEreKa said...

kite pon upsr tahun 2002, haha

math lah seronok, bi tak best, huhu

syrupmasin said...

aida : haha..ehh ye ke..ohh rumah aku pakai tv hitam puteh la waktu tuh aida oii..haha

kAmi dAn mEreKa : ohh..jumpe lagi org yg upsr taon yg same..huhu..bi la best dr math :D

GeminiGurlz said...

menyelam sambil minum air tu...hehe

Ain Zulaikha said...

ni kena tunjuk kat adik ni, tak yah lah dia nak gi tuisyen semua

muhamad hanif said...

HAHAHAH..

tiputipu..2002 dah ada kaler lah..


Opppss.


kahkahkah !

rj Etika said...

hahaha...gile lah sampai ziarah channel tu. =.="
kenapa tak layan cite indon yang sangat bersepah sepah dekat astro tuh? mesti rase nak muntah kalau tengok.

syrupmasin said...

GeminiGurlz : haha..smbil tgk tv smbil belajar :D

Ain Zulaikha : haha..jimat duet..dah ta yah tusyen :D

muhamad hanif : haaa?? phh rumah maseh pakai tv hitam puteh lagi lah :D

rj Etika : haha..endon pon layan jugak..baru feeling ngomong2 :D

syaza kelyza said...

haha . adik saya tahun ni upsr . kadang2 dye bukak jugak channel tu buat latihan . haha :D

syrupmasin said...

syaza kelyza : wahhh gile baguss..good luck untuk adek awak :)

muhamad hanif said...

HAhAHAH..


ok2..macam tu baru betull..

syrupmasin said...

muhamad hanif : haha..luoe nk bg tao td :D

k e y r i said...

haha upsr 4a takkan 8/10 je kot? haha :D

syrupmasin said...

k e y r i : haha..tu atas kertas..nih dekat tv..feeling dy laen ah :P

RedVixen said...

yeke? jelesnya dengan budak2 sekarang...!

diana said...

zaman akak dulu ada 4A je..
tapi akak tak le dapat 4A tu..
hehehe

Ad-Dien said...

bagus lah tuu, kemudahan yg ada kna manfaat kan dgn baik dan btul, insyaAllah

World of Ad-Dien (WADi)

syrupmasin said...

RedVixen : haha..jeles kan..nk buat macam mne..kite dah tue :D

diana : ohh ye ke..4 subject la..

Ad-Dien : betol2..manfaat kan..baru bole berjaye :D

miss.Addin said...

haha best kan budak sekarang ! dah ada english education bagai.

berteknologi ! :)

cik sakdi said...

chanel tu kene beli ke free? haha aku dulu suratkabo didik kat brite harian pon aku xpernah wat, huhu

syrupmasin said...

miss.Addin : haha..betol2..untung jadi budak2 sekarang :D

cik sakdi : free lah..kau gile bapak aku nk amek channel tuh?? haha..didikkk..haha..aku ade gune dulu..haha

ejulz said...

tul tu.. zaman skarang mudah.. x mcm dulu2..

syrupmasin said...

ejulz : haha..tao ta pe..zaman sekrang dah macam2 kemudahan ade kan

Cik Tetra said...

untunglah budak zaman skrg kan,,,hehe..btw awk dpt 4A 1B..wahh..pandai la!!untunglah!! :D

apik pehe said...

hehe..untung yang ader astro..hehe

syrupmasin said...

Cik Tetra : untung lahhh..haha..pandai zaman budak2 je..dah besar lingkup terus :D

apik pehe : haha..untunglahh sgt :D

aque said...

tahu tapew.. fara pown penah torai.. dapat 7 per 10 hahhahha

keliru siket la.. myb sbb i baru balik dari us kot hahhahahaha <- tipu jek.. hahhahha

syrupmasin said...

aque ; haha..lebih kurang je kite..ecece..balek us tuh :D

ABU said...

4A wah bijaknya anda..:D

Ash Shikano said...

wah... zaman dulu main buku latihan je belambak...xde sampai kat tv..dasat2...

syrupmasin said...

ABU : haha..zaman budak2 je tuh..suci lagi bole lah..haha

Ash Shikano : betol tuh..dulu buku latihan je lah..ta de tv2 nih :D

|| A r a W a n i || said...

hahaha..
penganggur jugak ke?
iye? same le...

syrupmasin said...

|| A r a W a n i || : haha..hidup penanam anggurr :D