Followers

Sunday, May 8, 2011

boboiboy..

gile comel-comel kan kartun malaysia sekarang..


ohh hari nih hari ibu kan..jadi mak masak dekat umah nasik ayam..haha..ye lah mak yang masak kalu anak-anak mak yang masak memang hangus la dapur sakti mak tuh kan..thanx mak nasik ayam tuh sedap..ohh tuh selingan je..nak bagi tao yang mak aku masak nasik ayam hari nih..haha..

ohh sebenarnye tadi tengok cite kartun boboiboy..nih kali ke -2 tengok boboiboy sebab 1st sekali tengok mase 1st episode..ohh sangat berbangge bile tengok kartun malaysia semakin hari semakin bertambah hebat..ye lah aku nih kan membesar dengan kartun malaysia lah..tp tipu lah kan kalu ta tengok cartoon network ke..nickelodeon ke..disney channel semestinye kan..tapi ye lah kalu dulu kartun malaysia pon macam takot je nak tengok..sebab macam ta berape comel kan..sekarang dah bole berbangge dengan kartun malaysia..gile comel..haha

perkembangan yang sangat hebat..dari usop santorian, sang wira lah, keluang man lah..sekarang dah ade kartun malaysia yang hebat..kalu taun-taun lepas fenomena upin dan ipin yang gile hebat pengaruh budak-budak kecik..sekarang muncul boboiboy..bagus lah ta de lah budak-budak kecik malaysia nih bangge dengan kartun dari luar kan..haha..oke cukop la bebel..bangge lah dengan kartun malaysia..bubye :)


35 comments:

Cik Tetra said...

best citer ni suke gile!!! sanggup download kat youtube!!! :)) hehe..

ain dzaya said...

haha tengok jugak tadi...
bez2...tukar kapal angkasa jadi makanan..
yeaheyy~
opss!! hhehe

syrupmasin said...

fuyoo..minat betol nih :D

::yartHaryati:: said...

sy pon suke tgk sy pun suke tgk.. ngee

unknown girlz said...

huhu. xpenah tgk lg,tapi tau la..
btw. fav dulu2
usop santorian, sang wira,keluang man :D

GaRy™ said...

aq puji industri animasi Malaysia skarang... sedangkan upin ipin skarang pun femes kat indon... tabek la Malaysia..keep up the gud work!!

syrupmasin said...

ain dzaya : haha..best kan kalu ade kuase smpai macam tuh sekali :D

yart : haha..seronok kan cite2 kartun skung :D

unknown girlz : huhu..nnt tgk la pkol 7 ari ahad..huhu..

gary : haha..betol2..terbaek lah :)

Ain Zulaikha said...

betul2 agi2 macam upin dan ipin.. ehehhe

syrupmasin said...

ain : huhu..bangge lahh :)

RedVixen said...

pebret adik aku ni....
tapi usop sontorian pun best jugak walaupun huduh... layaann...

syrupmasin said...

haha..best kot :D

ZWAN SABRI said...

maybe katun2 malaysia skang btambah comey sbb adanya orang2 yang comey macam kita ni kat malaysia kowt.. HEHE

syrupmasin said...

zwan : haha..mungkin la kot kan :D

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya baru skali tgk citer boboiboy..ingatkan dr production les copaque yg buat citer upin&ipin, rupanya company lain..tp so far, citer dia pun ok jugak..lawak dia pun boleh tahan..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

syrupmasin said...

BLADE EDGE : huhu..tuh la pasal..same lah mule2 igt dari production yg same kan..haha :D

misluvcoklat said...

citer ni best.
TERBAIKK !
haha .

r-5 said...

tu la tahu takpe, selepas katun upin dan ipin keluar boboiboy nampak lah malaysia makin maju, dan semakin hebat dipersada global dalam menerbitkan animasi. :)

ABU said...

yup kanak2 suka katun malaysia..kiut

syrupmasin said...

misluvcoklat : haha..betol2 :)

r-5 : bangge lah kartun malaysia dah hebat :)

abu : haha..betol2 :D

Ratna said...

usop ngan kluangman satu spesis kan ?
hahahaha

memang comel gila
suara tu mahal

terbaiikkk :D

syrupmasin said...

haha..spesis eh?? haha..tp suare dyorg sume ta bole blahh..haha :D

missmao said...

nasi ayam sdp! hehe. boboiboy besh!

cikida said...

whoaa..macam comel je dak boboiboy nih..nk tgok..tp skg kt kolej lagi..huwaa,nk blik umaa..=(
nak jgk mkn msakan mak..isjh..jeless..

Made Budi said...

Kartun Upin-Ipin disukai di negara saya Indonesia, bagus untuk pendidikan bagi anak-anak.

Adibah Ishak said...

kasi sikit nasi ayam leh? hehe..gurau2..

apa jua kartun baru keluar..aku still suka usop santorian..sape ingat? hak2

fadh leyanie said...

suka gila tgk boboiboy ngn adik.lawak cter ni..ayat TERBAEK..best

syrupmasin said...

missmao : haha..nasik ayam mmg sedap dan boboiboy mmg best kan :)

cikida : haha..nnt balek umah tengok eh boboiboy dengan makan la puas2 masakan mak eh..jgn jeles pade yg dah cuti :D

Made Budi : betol..bnyak tunjuk budaye melayu :)

adibah : alaa da habis la nasi ayam tuh..haha..usop santorian mane bole lupe tuh..kartun terawal malaysia kan :)

fadh : haha..betol..gile best kan :)

farina sulaiman said...

comel2...

syrupmasin said...

betol2..gile comel kan :)

adib syazwan said...

cerita ni memang terbaik!

syrupmasin said...

betol2..saigan upin ipin nih :)

Alin Marlini said...

Anak2 Kak Alin pun suka ngan katun nie..

syrupmasin said...

haha..ye ke kak alin..budak2 kartun ape je yg ta minat kan :D

cik anum said...

i leb boboiboy very much !!!!
suke sgt cter boboiboy ni. hahahahaha

syrupmasin said...

haha..best kan cite nih :)