Followers

Monday, February 14, 2011

tutor tutee..


ohh aku gile poyo join tutor tutee program club cos aku nih..ari jumaat malam dengan sabtu malam..sebab banyak mulut kot aku saje join bende nih..ye lah mase lepas spm nak masuk ipg pegi interview ta lepas sebab banyak sangat cakap kot sampai tukang interview naek rimas..nih tapi mase tutor tutee nih la nak merase jadi macam lecturer ke cikgu sikit..

ohh ilmu nih ta de la penuh sampai terkeluar-keluar dari tekak nak ajar-ajar budak-budak junior nih tapi bole lah dikongsikan bersame-same mereke..tapi memag sumpah cakap bile budak-budak tanye lambat sikit nak jawap kene berfikiran panjang dulu baru jawap..

bile tengok budak-budak tuh belajar teringat nostalgia kenangan kau kepada mu sambil-sambil feeling 60an nyanyi..teringat mase amek paper tuh mase memule masuk uimt..sumpah berdarah hidung belajar..lelame bile dah terbiase dengan subject cos nih jadi terbiase luar biase dan semase..

baru tersedar dari mimpi yang indah penuh warnai hati nih yang menjadi seorang warge pendidik tidak lah semudah yang disangkakaka sebab bile budak-budak tanye kene jawap itu ini..kene terangkan bagi dyorang betol-betol paha..baru ta makan gaji bute..

oke cukop bebel macam makcik pakcik..kalu ade silap salah mase ngajar tuh arap dimaapkan..aku ta perfect mane pon..maseh lagi belajar dan terus belajar :)

8 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

jadi pendidik memang kerja yg susah..perlukan kesabaran..huhu..

ENTRY BARU ALIEF..rugi kalau tak baca.. -->"kalau korang berani,sila baca..kalau tak berani,sila ajk kawan sebelah utk baca bersama korang..deaL???""

syrupmasin said...

haha..tu la pasal..penat jugak lah :)

nida husna said...

belum join heartbeat?? jom la join ramai2 :)

hakeR said...

tak maki la....

Afzainizam said...

_____♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
______ ♥♥♥♥♥♥♥♥SAY NO TO VALENTINES
_______♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥DAY♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
_________♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhh jadi pendidikkkk....anak bangsa baguiiiii nyerrr kooo ni...

syrupmasin said...

haker : haha..betol2..ta maki pon kan :)

afzainizam : haha..tolong ape yg bole je :)

mira_nas said...

hehe.. sabar je tak boleh. kena sabar dan istiqamah bersabar..
suapay nanti tak rasa malas nak mengajar

syrupmasin said...

hehe..betul jugak..thanx :)