Followers

Wednesday, February 2, 2011

bedah-bedah plastic joyah..



Lepas sarah siap pegi sekolah agame petang aku duduk-duduk dekat ruang tamu sambil-sambil maen konda kondi dan menghirup seteguk due teguk tige teguk kopi herbe abah..rase feeling-feeling orang tue sikit lah..sambil-sambil usap-usap janggut dan misai lentik umpama A Galak…sumpah kopi herbe abah tuh bapak pahit nak mati..aku ta tao lah kalu tetibe dalam kopi tuh ade campur tongkat ali pulak..tapi sumpah pahit sampai terase dalam mulut walaupun dah muntah hijau nak bagi hilang rase..

Bukak tv tengok-tengok ade cite asarichan dekat astro cerie..ohh nih sume salah sarah aku dah terinfluence dengan dy lah nih tengok cite asarichan..kalu dulu hagemaru..lepas nih cite kartun ape pulak dy bagi aku terikut..dalam asarichan ari nih cite pasal mak dy nak buat plastic surgery..bapak ahh..

Aku pon terdetik nak carik-carik pasal plastic surgery yang mahal bagai kan mutiara..ohh baru aku tao yang pembedahan plastic nih ade 2 pembedahan kosmetik dan pembedahan rekonstruktif..sumpah kalu kosmetik tuh kire macam biase jugak dengar kan tapi bile dekat rekostruktif tuh sumpah aku ta penah dengar..terase diri ni seperti sifu dan tongga..baru nak kenal dunie..

Oke kalu pembedahan kosmetik tuh untuk orang yang macam nak cantek feeling-feeling puntianak harum sundak siang lah..nak bagi tegang itu ini era lah..asal kan kalu pembedahan nak cantek nih mesti pompuan kan…ye lah nak bagi cantek sampai sanggup habiskan harte karun tuh nak cantek..

cantek ke bile dah bedah-bedah habis duet sume hasil jadi macam nih??

Tapi kalu pembedahan rekostruktif tuh untuk orang yang macam kene excident ke..sumbing-sumbing ke..macam tuh la pembdehan rekostruktif..ohh baru lah macam tao sikit kan..adelah sikit info..nanti ta de lah macam bodoh2 je..

Kos minimum satu pembedahan macam untuk hidung je dah sampai RM2000 lepas tuh yang nak kene bedah tuh kene buat pembedahan yang same sekurang-kurangnye sekali dalam 5 tahun..ohh orang kaye bole lah kot..nak cantek punye pasal kan..

Alaaaa kalu susah-susah sangat pakai je lah susuk..tradisonal sikit..sambil-sambil makan sireh..lepas tuh minum-minum teh..dah siap..cume susah sikit lah nak mati nanti..oke malas nak bebel panjang sebab dah panjang sangat nih..jadi hargailah diri sendiri..biarlah muke atau rupe fizikal kite nih ta cantek ta standing anjinelinah joliah ke ting tang ting tang alejender ke janji hati nih mulia dan murni dan suci seperti setitik beras umpama setitik peluh petani..

Cukop kot bebel selamat hargai diri sendiri..bubye :)



nih kesan nak cantek sangat

25 comments:

a big girl. . . . . said...

uisssshhh!!
takot plak tgk gmbar2 ni...
kbykannya nak buat bibir lg tbal n besar..
stuju tak?
konon2 nk tiru angelina jolie..

syrupmasin said...

haha..betol2..kalu asal ntah cantek sgt ke perempuan bibir tebal nih?? adoii..kalu bibir biase lagi cantek kot :)

nuyuEna said...

aish~lagu dh best..skali letak pic ngeri lak...
huhu..ni kes x bersyukur ngan kurniaan tuhan r ni..huhu

ZWAN SABRI said...

Owh.. aku pown baru taw pasai 2 jenis pembedahan tuu.. Yang pasti aku x penah bwat pembedahan plastik lagi oke.. HAHA

nuyuEna said...

demm!..silap dgr lak..dgr lagu kt blog laen..taip komen kt blog ni..haha..
ni xsuke sgt blog ade lgu ni..aish~

syrupmasin said...

nuyuEna : haha..adoii..salah nih..ta pe2..huhu..betol2 susah kalu org yg ta reti syukur nih :)

zwan : haha..kite maseh menghargai ape yg Allah kurniekan dekat kite betul ta..haha :)

Cik Zety said...

eeeyeeeeeek~ gelinyee, tak suke mak~ ahahha

syrupmasin said...

haha..takot kan :D

Cik Ezy said...

burok gilerr..
haha

Mr. TN_SkY said...

padah tidak bersyukur..dan mengubah ciptaan ALLAH..=_=

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

syrupmasin said...

Cik Ezy : haha..tao ta pe :)

Mr. TN_SkY : huhu..betol2 :)

muhsin aminudin said...

bibir luas. cium pon puas.

syrupmasin said...

haha

♥ p a A n i ♥ said...

blogwalking! :)

Eazy Izzuddin said...

haiyaa....
bibir dia...
ish3x...

syrupmasin said...

♥ p a A n i ♥ : thanxx :)

eazy : haha..sexy tuh :D

.:rizaL:. said...

geli!!!!! vomit! pengsan~

syrupmasin said...

hahaha.. ;D

DeQdEq said...

ish....dari nak cantik dah jadi buruk pula...terlalu taksub nak cantik...tp dah jadi pelik je rupa msg2

syrupmasin said...

haha..tao ta pe..ending dy jadi buruk terus muke :D

farhana_aziz said...

ngeri tengok..takpela.tak bedah plastik pun mulut dah seksi..:p

syrupmasin said...

haha..bersyukur dgn ape yg ade kan :)

wasabi onee-san said...

ngeri tol tgok gmbr2 nie sume...
bersyukur lagi dgn wajah asl wlpun x brapa mnarik asalkn x jd monster slps pmbedahan.. ^____^

syrupmasin said...

haha..tao ta pe..janji hati berseh :)

Naz said...

yurk!! tak nak tengok orang yang buat pembedahan plastik! mengerikan dari hantu..