Followers

Saturday, February 19, 2011

depan baek belakang kau bawak mulut..


alkisah sang kacil dan sang buaya..nih nak berkongsi kesah due kesah 4 kesah..sebermula sepurnama..ehh kau jangan nak merepek lah saleh..ta nak cite bile kite ta bole nak anggap yang sume orang yang depan kite tunjuk baek tapi dekat belakang sebenarnye dy lah hantu..

memang betol la..ta sume orang nih baek dan mudah nak percaye..bile aku nih ade seorang kawan yang depan baek..tapi ya Allah tuhan je tahu tapi sebenarnye yang dy nih bawak mulut serigala harimau dan labu-labunya..perwatakan pijak semut pon ta mati..pandai kau berlakon kan..

bile dapat tahu yang dy nih perangai macam nih..sumpah sume cerite ta bole nak story telling sambil-sambil buat gaye dekat dy..ohh betul kate adat pepatih yang hati kuman same dilapah hati gajah sama diparah..

jadi jangan nak mudah percaye dengan sume orang dekat sekeliling kite..jangan ingat yang perangai baek pijak semut pon ta mati tuh gile baek..tapi hakikat dy lah saitan segala saitan di nusantara..oke bubye :)

14 comments:

Cik Ezy said...

prnh kene camni..
baru lg..
mase kat opis baru..
sobss

FaLieNA si giLER koREAN.. said...

sbr yer saleh...bru dip kn mcm2 org jumpe..t dh degree cner lak...ko tuh dh la amik maskom..lg byk coretan hdup...wahhh..ayt ak nk dpa sgt kn..hehe

Diva Divana said...

biasa la. loser kan. haha

wasabi onee-san said...

biasa da kena cmni..
ermm, mmg sakit hati giler la tiap kali jd hal cmni.. d tikam dr blkg..

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, siapakah itu? Akukah? huhu
erm, btw, HAPPY BIRTHDAY!
BIRTHDAYBOY tak baek marah2.. hehe

syrupmasin said...

cik ezy : ohh ye ke..orang macam nih patut direjam ;D

fali : haha..betolll ;D

diva divana : haha..betolll sgt loser org tuh :)

wasabi : mari kite tikam orang tuh dari depan pulak :D

zwan : haha..thanxx zwan..siape org tuh..haha..renung2 kan dan selmat beramal :D

Chempaka Sari said...

betul2..saye sokong..lagi satu, jgn tgk je dh kate dia baik..huh..

Kaseh said...

biasala tu, mulot puaka org kata.. depan kita baik..belakang kita mengata...

Maria James said...

betul tu syrupmasin.. i pun kena bende ni gak.. isteri lecturer i yang gtau kat i.. omaigod! hahahaha

boley baca kat sini
http://officiallyours.blogspot.com/2011/02/omaigod-you-perrhhhliiiisss-lah.html

syrupmasin said...

chempaka sari : haha..betol..kekdg baek tapi diam2 dy la saitan :)

kaseh : haha..org mcm nih patot dibunuh :)

maria : haha..ohh ye ke..macam2 lah

nulhazwany abdul malik said...

mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi, mereka pakar fabrikasi, modifikasi.

di depan senyum, belakang dengki.
yang cemburu mungkin teman kita sendiri

^^

LehaMY said...

orang macam tu memang muka dah berdouble3. huhuhu .

FurBall said...

ish..terasa diri sebegitu lah plak..huhu~_~

syrupmasin said...

nulhazwany : haha.wahhh sedap ayat..betol2 :)

lehamy : haha..betoll :)

furball : haha..kenape pulak ?? :)