Followers

Wednesday, September 7, 2011

salah faham

err ??

kadang-kadang bile update status dekat facebook, setiap orang mesti ade persepsi yang berbeza dengan status yang kite update tu..ewah-ewah persepsi..kalau gune utk karangan mesti dpt A1..

mungkin sebenarnye kite update dengan mood yang gembire dan dengan nada yang berbaur kuah kacang tapi orang-orang dekat facebook salah tafsir pulak..tampaq sat g nak salah tafsir bagai..

nih nak mengeluh nih..jadi jangan lah cepat buruk sangka dengan setiap status yang di update..mane status yang baek jadi kan tauladan yg buruk jadi kan sempadan..

err betol ke penanda wacana aku tuh..dah la gile penat aku tekan-tekan papan kekunci ini..oke bubye :)

54 comments:

Umie Artoqiemie said...

baik kau tido.. haha..

Fara E's said...

gambo sapo tu weyh ? #curious
haha

Saiazuan said...

haha slalu misunderstanding ngan apa yg kta update..

ILA HonEyBuNNy said...

baiklah....

kalau pk positif ja boleh..jangan dk tampaq org lak..ehhehe

muhamad hanif said...

bagilah contoh sikit,


LALALALALLALA

aQimie Ceplos said...

haha!
lantak la din..
status ko. bukan status dorg ;)
kan?? haha~

Fathiah Hamim said...

aku heran la. kalo aku update pasal gadoh ke apa, mesti orang ingat aku gadoh dengan pakwe. -__-

Amirul Aqiim said...

aku ska tgk org update status, pastu dia sndiri yg like..
cool kan?
HAHAHA

Tukang Karut said...

hoho... kalau update status samar2 dan buat orang terkeliru, memang la akan disalah tafsir...

MissViVio said...

tampaq satgi..agk2 salah fhm x senior?? hahaha

abah khalisha said...

setiap org mempunyai pandangan tersendiri..
Ibu mengandung dilarang melihat gambar ini!

budakijaupendek said...

tp kdg2 ade yg updte ntah pape.
nk berak pun post kt fb.
apekahhh???

Saddila said...

nada yang berbaur kuah kacang .
haha kelaka .

Freaky said...

persepsi berbeza kerana buah fikiran berbeza. x semestinya cara mereka faham sama seperti kita faham . kan ?

kim heeruul said...

karangan 80 pataha perkataan ke? haha..
betul2 jgn pandai2 buat nada sendiri...haha

zulhilmi.tempoyak said...

ahahaha....

terkadang2 la...

;p

CayZal said...

macam ayat dalam entri ko ni la..
tampaq sat gi..
setengah org tangkap serius beb..
bagi aku biasa je..
nak kena tampaq???

Ct Aja said...

btl2...sbb tu kalau de menda penting lebih baik face 2 face..kalau fb takut tak smapai msg nye...hi3

Danial Razak said...

Betul2..kadang2 kita tulis lain tapi orang lain tafsir lain..setiap orang mempunyai persepsi yang berlainan kan..

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. kekadang tu kn, status yg merapu meraban tu blh pakai gak ^^

asamasin said...

laen org laen ragamnye..pikirannye pon laen.. :D

Si DauN CeRi said...

tak bes aa men fesbuk. blog lagi bes.

asfira aminuddin said...

betul tak baik salah sangka. :P

Syazwan Che Deraman said...

aku tak suka sangat update status kat facebook.huhuhu.

AzatLazat said...

rambut sama hitam hati lain lain

Cik Rongoks said...

btol tu..

ika penah kena dgn org yg ter"salah faham" tu..
adoiii.

Dialog™ said...

weewiiitt,

ajar aku buat karangan A1 weh !


keh keh keh

Lea IsNaw! said...

betul2
jgn mudah nak menatfasir status org
tampar sat g

chemay said...

biasalahh.
orang kadang2 baca status kita tuh pon dengan perasaan yang bercampur baur..
*ecehhh*
time dia tengah marah.
tengok kite update status kite tengah bahagiaa.
dia sentappp.
then anggap kita nak berlagak.
orang macam tuh memang patut kena tampaqq.
hehe
:)

ZWAN SABRI said...

Tula pasai.. kan best kalau status kat FB tu boleh ada bunyi suara skali.. barula orang x salah faham dah berdasarkan intonasi suara yang diungkapkan.. sumpah bahasa melayu aku A okay guna ayat ni suma.. HAHA



MySuaraBlog: Syabas Malaysia!

cik ciput said...

sbb tu la nada tu penting bila membaca..silap tone, ayat hepi leh ditafsirkan jadi ayat marah..huu

i am S!L4H.. said...

persepsi.. pepsi pon bole.
erkk!

Edy Ramanov said...

singgah sini sambil baca entri

RinsyaRyc said...

hehe.. salu kena salah faham... hihihi..


http://bulatmata.blogspot.com/
BulatMata

echaRierie said...

btl2..
setuju sgt..
pernah kena hari tue..hampeh tul la..
hahaha

ArulchelseA said...

memang selalu salah paham mcm ni..kih kih kih

cha zainol said...

dan sebab ter-salah faham tu jugak fb da jadi medan perang. nah. hamek kau.

suha said...

suha pulak jarang upadate status baru dekat fb. :p

cik sakdi said...

hahaha kau pon pnh jd mangsa ke salah faham? aku dah biasa da

najihah sahami said...

huhu..betul2...kita cakap lain, orang lain paham lain. so, just think positive ok.:)

anamizu said...

aah betol3..
cik ana sokong..
hapdet status bagai nak rak..
kang kgkawan laen baca,laen plak jdnye..keh3

apik pehe said...

huhuhu..dah lumrah idop

wan azie said...

btl2....kita pn penah de situasi cam gitu.....



mmg rasa n tampo laju2....ngeh...ngeh..ngeh....

khairul akmal azman said...

ku plg benci bende privacy diri pun cter kat wall..
simpan dalam hati sowang2 sudah..
yer dok? meme la!

rara pinkmafia said...

hmm mmg sllu jd cm tu.tu yg ramai bercerai berai tu.gaduh.kite taip lain,dorg baca lain.

diana said...

taip sikit gini dah penat...
mesti banyak menaip status facebook je tadi...

Fyqa said...

klo byk sgt makan cli trasa la pdas.. huuu

Izzaty Ishak said...

Wahahaha. Sape pulak yang salah tafsir dengan sirap ni. Tampaq satgi baru tau! :D

ABU said...

letakla :) kat ujung2 status tu :P

ika said...

tu la...xpayah update selalu status FB tu...nanti org salah faham n jdi teruk lagi keadaan...

Zul Fattah said...

biase r tu.. aku pun pernah kena jugak cam tu.. satus happy depa pi kata aku sedih..kuang asam

meaw said...

tampaq sat g,hahahha

amna said...

kadang2 tu, kita tak berniat pun nak tuju pada orang tapi disalah tafsir shingga ada yg terasa bhwa diri merekalah ditujukan status itu T.T

alif haris said...

sapa dllm gambar tu doe .. tak kenal pn haha