Followers

Tuesday, September 6, 2011

buaya raksasa filipina


bapak besar doe buaye nih...nih aku bace dekat yahoo news tadi..gile lah..dengan berat 1,075 kg dengan panajng 6.4 meter..buaye nih sumpah besar dan menakutkan..

dah tangkap nih buat sup pon sedap nih..ta pon bakar-bakar buat bbq sempena open house sempena raye nih hidang dekat tetamu yang hadir..

orang-orang nih dah buru 3 minggu buaye nih..baru dapat tangkap..gile lah kan..nak tangkap tikus satu malam pon dah bole tangkap..nih nak tangkap buaye kena tunggu sampai 3 minggu..bapak lame..

jadi berhati-hati lah ye bile jumpe buaye jangan di buat macam jumpe kucing sekali kau kena baham langsung ta dapat nak tampaq orang dah..

ingat orang tersayang yang tengah sarat mengandung anak di rumah..err..apakah?? tampaq sat g baru tao..oke bubye :)

73 comments:

cik sakdi said...

buaya ni dah mcm dragon aku tengok. hero la sape yg tgkp tu. haha

EnciK AxixOu said...

wah sihatny

syazwiena khan said...

beso nye ! macam budak gemok ! haha.
tah bpe lama la dy dah hdop kt dunia nie .

Cik Tetra said...

wooooo..scary nye..besar gile kot..mcm nk tampaq je.. :)

Izzaty Ishak said...

Waaaah sedap eh sup buaya? Sirap mesti dah biasa kan makan sup buaya :D

cik najihah said...

beso gilos..
kalah aku hahaha

Peah Ros said...

mak aihh ketaq habis tengok buaya ni. *brrrrr

Innanie | Ariffin said...

huuuuiii ngerinya!!!! tp kat malaysia ni lagi bahaya buayanya...

BUAYA JANTAN!!! kehkehkeh!

Tak Yah Uji Akal said...

sedap wat lauk ni weyh! haha

ABU said...

bapak besar..fuh!! sedap ni masak merah..:P

budakijaupendek said...

telan 10 orang mnusia belom tentu buaya ni kenyang. haha

adwafarahin said...

PANGG!!! da kene penampaq! :P

Saiazuan said...

pergh!!!!!!!!!

Lea IsNaw! said...

mak aih besar gedabak buaya tuh...

khairul akmal azman said...

pe brg wat sup..
wat bbq la..
br sodap di makan.

rara pinkmafia said...

bapak besar...

Shafiq Hashim said...

Ha Tudiaaaaaaaa..
mkn 10 org pun lepaih nie..

Anum said...

besarnya
takut anum tgk

ain dzaya said...

tadi aku tgok cacing gergasi...nie tgok buaya gergasi...pasnie ape lagi la yg gergasi yg korang nk letak....xde lagi ke pic yg mengiurkan air liur??! >.<

Syazwan Che Deraman said...

besarnyo!!

gilo palo..
kejut ambo tengok.

diana said...

besaq nya..
kalau dia telan boleh buat rumah dalam perut dia ni...

ishiko said...

sekali ngap bape org ntah blh masok tu...
dah xleh nak tampaq org.. hahaaa

aimi said...

giler besar.... mner lh dtg buaya ni

Asyraf Azizan said...

ni la org panggil dinasor.huhu

abghani said...

mak aii..bosar botul boyo nie

Anif Abdullah| AA said...

eh sebagai wartawan,kau pon kena berhati2 dow bila jumpa buaya.. kang tak dapat nak menzakiah anas lagi?hehe..

ILA HonEyBuNNy said...

wahhahah...apa la besaq sgt buaya neh...takoot tgk...ehhehhe

muhamad hanif said...

bapak besar, boleh buat tahlil 7 hari 7 malam ni.

najihah sahami said...

haha....sape yang berani mai tampaq cheq hantaq ke filipina satg. haha

gadis kepastian said...

besaqnya...eee gerun...

Asrul "iLham" Sany said...

baru bace kat yahoo tadi...

comel keboroian buaya ni

;D

YOUsoF said...

Ini baru betul² gemuk debab. Kalau buaya ni dapat telan sekor kerbau jantan gemuk belum tentu kenyang lagi aku rasa ni...

shafmechy said...

mak ai...arwah terus klu jumpa buaya ni

teha said...

perrgghh ~ besar gilak !

Asyila Zainuddin said...

kulit die boley buat banyak handbag.. wakakakakaka..

kjaharun said...

buaye ni kalau makan awak mst x kenyang.. hahahah

inche hlovate said...

buaya ni buat bbq n then bg syrupmasin makan.. stuju tak???

CayZal said...

tahukah anda..
buaya darat lagi bahaya dari buaya besar giler babas dia atas..
try caya try interview sape yg penah jadi mangsa buaya darat..

beLLa said...

gila besarr bhai!

::budak:: said...

bangga gila pakcik tu tangkap gambo ngn buaya..tu la baru dikatakan buaya darat kot..haha

aQimie Ceplos said...

wow. ni kalau timbang kati ni.. komfem kaye :D

ARC™ said...

fuhhh besau

Far8 budak baik said...

hahahahaha..buaya siapa kahhhh?
gile besaaaaa..iingt bujang senang mesia je paling besa...
perghhh kalau wat gulai sedap ni..
hahahaha

Kim Hyun Arry said...

hahahahaha..dh mcm berita plak yer,,ingtlh isteri kt rumh,,apakah??..haha,,btw its ok,,

Amirul Aqiim said...

yg tangkapnya brpa org je..
yg bergambarnya..
amboi kemain ramai~

echaRierie said...

besarnyeeeeeeeeeeee..haha
klaka la bwt bbq tue syrup..adoi2..

asfira aminuddin said...

besar gila! camne lah diorg tangkap!

Fathiah Hamim said...

aku rasa nak sembunyi bila tengok gamba tuh

Haji Kadis Ringin said...

nauzubillah .. ini ngap aku telan sekali je ni huhuhu

Danial Razak said...

Giler besar.Makan orang ngan sekali ngap jer nih.

Freaky said...

hoi ko menang give away aku. cepat tuntut hadiah

Penerima Hadiah Give Away Top 10 Referring Url

delarocha said...

apa la yg buaya ni makan.. obesiti dah ni...

cik ciput said...

besar gila kan buaya ni?rasanya kalau dia makan sorang, lekat celah gg je kot..kompem x kenyang..

*selamat hari raya sirap! =)

Run Away♥ said...

wah...beso giler...tak abis mum neh...;d

Saddila said...

bapak besar . bapak berat .

gilo .

meaw said...

agak-agak berapa orang dia ley lahap?pehhh! bahayo gilo boya ni

chemay said...

besauuu kottt.
fobia 2 hari nak pergi mandi sungaii.
-.-

(tak habis2 nak tampaq orang kan?
hahaha
:P

eszyamin said...

ya Allah kalau telan bape orang boleh muat tu ek..

Freaky said...

wes bg balik alamat rumah ikut baris poskod dan alamat. aku terdelete tadi

Tukang Karut said...

umangaiiiihhh! godang ek boyo tu...

kim heeruul said...

pakcik yg dekat buaya tu agak2 bila nak kene ngap dgn buaya tu..haha..

Ct Aja said...

mak aii beso nye...kat ne ni...

ika said...

giler lahhh...besar betul!! =.=" menakutkan...

aimie amalina said...

bapaaaak ah
ni sekali mkn ni
ntah bape eko manusia ye telan ni

Encik Psychopath said...

boleh buat gulai ni.

AwieKashi said...

HAHA ..
wow...sgt cool crocs nie ...
jum bela ramai2 kat rumah ... :)

apik pehe said...

hahaha...besar gedabak punyer!!!
aper kaitan aku nga bini aku?hahahaha

Ummi said...

kalo boye ni takpo laei... bole main cakk cakk! tp jgn boye darat.. kompem aku cabut lari!!

asamasin said...

ok bye..haha..kalu jumpe boye,kemsalam kat dye k.. :D

shida'R said...

hahhaa...aduihh..rasa nak pi tampaq boya tuh hahaa ^_^

miratun madihah said...

eii besar gila,seram pulak tengok

hafrawiey ozakawa said...

follow back

Farida Amira said...

besarnya :O