Followers

Thursday, November 25, 2010

marah


pemarah org nye..:)

marah..ohh aku munkin tergolong dalam ketegori org yg kuat naek angin kot..haha..ye la sekali mengamuk sume bende terkeluar..haha..selayaknye la..mak selalu pesan kalu nak selesai kan pape aleh kamu 2 kene sabar sikit..kamu 2 memang selalu mengamuk..jangan nak hangin satu badan je selalu..haha..ohh mak memang memahami anak dy yg pemarah..

penah sekali aku marah gile babi mase nak masuk klas awal sem nih..haha..sume terdiam sekejap bile suare aku tetibe je naek..haha..sume nye gare2 sorg budak ta puas hati pasal group asgment dy..haha..oke malas nk ulas panjang pasal masalah bodoh nih kan..haha..lepas je mengamuk 2 sumpah sume tahan aku..dah la saleh..kau gile doe..haha..ye memang la aku gile mase aku tgh marah..haha..mase tengah marah 2 kompem aku terase darah mengalir mcm org gile dlm badan..haha..yeay darah tinggi..yahooooo..

ohh ta dpt lagi la darah tinggi..tp ta de la minx..mak pon pesan kawal sikit marah 2..kang darah tinggi sape susah..kau sendiri yang susah nnt..keluar masuk ospital nak chek darah bagai..ohh lagi satu kau mesti kene lemah jantung..haha..bingung..oh terbace satu fakta untuk mengawal marah antaranye :
  1. ingat Allah (semestinye kan)
  2. bile dtg marah ingat dirikite org hine juge
  3. banyak berdiam
  4. cube bayang kan mase marah rupe kite lebih teruk dari haiwan (ini suke nih)
  5. bace A'uzubillahi minas syaitannirajim
haha..dah tao care nk kawal marah..oke saleh sile praktikan..haha..

*oke mendengar lagu dr JLS-outta this world :)

12 comments:

Kyra said...

gudluck!!cool down..smile!!:)

syrupmasin said...

haha..memang berusahe untuk terus cool down :)

tarijemariatul said...

hahaha,,,serius xpenah neng0k kamu marah...selamat menjadi org xpanas baran=)

syrupmasin said...

haha..dulu kat idrisiah marahnye ta bnyak..semenjak 2 menjak nih marah mcm org gile la robex :D

ZWAN SABRI said...

naseb baek aku x jadi adek hang.. klaw x, ari2 mau kena marah ngan hang..huhu..

syrupmasin said...

haha..aku abg yg penyayang lahh :)

Syafiq Rosli said...

relek der..aku dlu mmg mcm ni gak..tp skunk ni..aku cool..haha

syrupmasin said...

syafiq rosli : haha..aku tgh berusahe jd cool la skung nih :D

Syafiq Rosli said...

http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/-saya-suka-blog-awak-la.html

miss miserable said...

huhu..sbr yer saleh...k xmo ko sakit t..chewahhh...hgahahah

syrupmasin said...

Syafiq Rosli : wahaha..terharu :D

fafa : haha..oke2 aku bersabar la nih..sem depan aku bnyak saba oke :)

miss miserable said...

hehe..bgs2..dh makin matang kn..t lau ak tgk ko nk meletuop bagai..ak chill kan ko..dh final sem ni kne wat terbek kn..paper leh bwt bincg..huhuhu..ak xmo sorg lagi kwn ak kne drh tggi taw..hhehe