Followers

Thursday, November 24, 2011

tegur menegur

errr

ohh hai belog..Assalaumailakum..ta tao nak tulis ape sebenarnye..tp nak update jugak..ohh pernah kene marah?? sume pernah kene marah kan?? 

aku baru lepas kene tengking dalam class tadi..perghh dengan perempuan sebab aku gelak kuat sangat..perempuan tu dekat depan menjerit "HEY TAK BAEK LAH"  dekat aku yang tergelak-gelak macam orang gile dekat belakang..

habis cik wanita tu mesti ingat aku akan terdiam lah..tapi maaf kak, saye gelak lagi kuat dan terus gelak..err bukan ape..cube kalau akak tegur saye dengan baek-baek..insyaAllah saye akan cube untuk berhenti ketawe dengan care macam tu..

ye lah..kalau nak mendidik orang dengan care yang salah macam mane orang nak berubah..cube cakap baek-baek..lagi pon nih 1st time akak tegur saye..laen lah kalau akak dah tegur saye 6273576173 juta kali dan saye maseh ta berubah..haa yg itu patot akak ludah,jerit sekuat hati dekat saye..

nak tegur orang gune lah pendekatan yg betol..insyaAllah orang ta marah..oke bubye :)

34 comments:

mikeyvio said...

dlm mksud 2. :)

Wanie said...

hey tak baek lah <-- tak baik lagi macam tu..haha

* aku tak kawen lagi la wey..

khairul akmal bin azman said...

sape kacaw ko..
habaq kat aku mai

rebellion said...

haha, padan muka

Cik Tetra said...

sy pon prnah kena sound sebab ketawa kuat sgt..tp betul lahh,,kalau nk tegur..tegurlah cara baik..jgn la smpai mgaibkan org plak kan.. :)

Cik Tetra said...

sy pon prnah kena sound sebab ketawa kuat sgt..tp betul lahh,,kalau nk tegur..tegurlah cara baik..jgn la smpai mgaibkan org plak kan.. :)

Lea Isnawi said...

ncik abg tuff, plis jangan gelak kuat-kuat...


kalo die ckp cmni, ko akan terus gelak jugak x?

cik Dil said...

ehh lama menghilang..

AwieKashi said...

nak ludah jugak boleh??
hahaha


*kidding

Nurul Iman Rosman said...

kalau iman,

iman datang kat orang wat bising tu,
paaaaang! (lempang jarak jauh) then cakap diam lah weh!

hahaha. cukup kejam tak? =p

diana said...

perempuan??
ei...tak menawan la perempuan buat gitu..

onie said...

ang tu gelak kasi senonoh sikit naaa,aku duk bayangkan ang duk gelak ni,haha

ABU said...

melentur buluh biar daripada rebungnya.. er hahahaha
apesal.com ko tak tengking balik KAKAK tu hehe..

syarifahsidrus said...

ouch..kena marah.uhhhuu

Anif Abdullah| AA said...

hahahahahhahahahahah

aku gelak kuat2 nih.. jgn marah ye bang :)

Saiazuan said...

huhu aku tak suka sgt tegur2 orng ni

Zul Fattah said...

relex sudah.. haha.. aku pun cam ko jgak

semutsengal said...

kenapakenapa.?


lalalaalalalala

Ct Aja said...

manusia bila dah dewasa, kalau salah tegur jadi rasa nak memberontakka, maklmumla kita kan dah besar, mane boleh kene marah..hihihi

YOUsoF said...

Guna cara kelembutan, itu yang terbaik.. ;D



Kita pun kalau boleh dengar je nasihat orang. Mudah di mulut, tapi sukar dubuat.. hehehe

alif haris said...

haaa kau ni mesti kaki gelak kan .. hahaha .. mcm aku ..

aimi said...

sabar je lh =)

adib syazwan said...

agak pedih di situ!
akak tu cun ke tak?
mesti tak kan?
hahaha!

Botak said...

kat tempat aku study takde sorang pun brani tegur aku walaupun aku buat salah., aku ganas sangat kot., hahahaha..

Miss A said...

haha,malunye sye as a girl kalau nk tgur org smbil tengking2,tp kt kwan rpat boleh lah.hehe

ok tak blog sye?Jom comment :)

L said...

hhehe.. betul2 belemah lembut lam dalam menegur.=)

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

suha said...

maybe dia ter emo kot.

apa apa pun, nak tegur pun kena ada skill jugak. :]

Juliet_iRa~" said...

huuu..

xtau nak simpati pd siapa..

heee

inche hlovate said...

tak suka kena marah juga :)

Syuxer said...

otak dia tengah bengang so emosi dia tak leh kawal dan mulutnya pasti akan menjadi seperti cibai hehe..

tapi terima je nasihat dia dengan hati terbuka..apapun betul gak kata ko..tegurla secara berhemah pasti orang akan terima dengan elok kan hehe

cimOt said...

bengang jugak kalo tegur aci terjah je kann...?

elok2 sudahh..

semutsengal said...

ala kesiannya kau.

cool lah.


HAHAHAHAHHAHAHAHA

adwafarahin said...

tegur dengan cara berhemah ok!

Aien Not Alien said...

kalau dah tegur bebaik tapi masih tak berubah...hmmmm... tahulah nasib ko... hehe