Followers

Thursday, June 30, 2011

Alhamdulillah :)

peace..gembire ta terkate

ari nih sangat gembire bile result dgree yang ditunggu keluar..Alhamdulillah dapat jugak ape yang di gilai..perghh penat gile tunggu..kate pukol 5 dekat 6.30 baru bole check..ta pe la janji berbaloi-baloi..hai sarjana muda komunikasi pengurusan komunikasi dan polisi..

3 taun lagi sekali nak habiskan kos nih..gatal sangat kan nak keluar faculty..jd belajar la sampai 3 tahun..ta pe janji puas kan..dapat ape yang nak..selamat tinggal faculti sains pentadbiran dan selamat datang ke faculti komunikasi dan pengajian media..

kali nih sorang-sorang lah..kene bine empire baru la nampak nye..kawan-kawan sume kos laen..aku je tercampak dekat kos nih..kalu diploma 2 kali je dekan..kali nih nak anc pulak..ecece..poyo kan..impian tuh..haha

ape pon selamat tinggal merbok hai hai shah alam..Alhamdulillah..oke bubye :)


nomor matric card baru..klik kasi besar sikit..perghh riak doe kau :) 

Wednesday, June 29, 2011

macam mane??

ohh betty sumber inspirasi..haha :)

ari wordless kan..tapi sebab macam malas nak post gamba je jadi nak jugak tulis..bukan ape aku macam terpesone macam mane ari-ari sorang blogger tuh dapat idea update blog..hebat betol..setiap ari ade je bende nak post dekat blog..

kalu macam aku lah idea nak tulis blog selalu sangat datang mase tengah tunggu nak lelap mate..asal la otak nih berjalan-jalan kehulu hilir mase nak tido..lepas tuh kelam kabut amek carik handset tulis..takot lupe pulak esok kan..

aku pelik betol..ade je idea nak tulis..macam si anip nih..selalu je update pasal drama ciptaan sendiri..sorry anip aku maki kau dekat sini..haha..ta caye kau pegi blog dy..sumpah kau gelak kalu bace blog dy..masing-masing ade cerite sendiri..

kekadang kalu bace-bace surat kabar pon bole jadi cerite kan dalam tulis blog nih..ade jugak yg copy paste dari blog orang buat macam entry sendiri..haha..suke hati lah kan..masing-masing punye blog..bagi aku buat ape copy entry orang..kalau orang komen pon rase ta puas sebab bukan idea sendiri nak tulis blog..

masing-masing ade care sendiri nak dapat idea untuk update blog kan..lagi 1 care aku senang je tengok gambar dekat atas tuh pon dah dapat 1 idea..ehh nih betol ye..haha..ape-ape pon rajin-rajin update blog..tahniah anda hebat..jangan malas..oke bubye :)

wordless wednessday #3

Tuesday, June 28, 2011

senyum la sikit..


senyum sikit :)

penah pegi buat urusan dekat kauter orang yang jage kauter tuh ta senyum?? kuli batak kedai yang amek order muke nak masam pon ade jugak kan..err..biase lah..kalu jadi macam tuh..normal la kan..senyum tuh kan mahal..ingat senang-senang je ke nak senyum dekat orang..

alaa..senyum la sikit..bukan susah pon..kedekut betol nak senyum..ape gune simpan senyum..ta mati pon kalu senyum dekat orang..perghh aku cukop pantang kalu senyum dekat orang lepas tuh orang yang kite senyum tuh buat muke..rase nak pijak-pijak sampai mati orang macam tuh..kedekut nak mampus balas senyum orang..

kalu dekat kedai penah sekali tukang amek order dengan muke monyok dan mintak pelempang datang amek order..memang kene maki lah kan..ta bole senyum eh kak..muke akak dah lah cantek macam wan maimunah..tapi kedekut betol nak senyum..dah lah kene maki siap kami report dekat tuan punye kedai lagi..jadi jangan la kedekut senyum..

jadi kalu ta nak kene maki kene ludah dengan orang..jangan kedekut senyum..nanti ta pasal-pasal kene pijak beramai-ramai..senyum sikit..oke bubye :)

sume dah nak kawen..

kawen-kawen

aku cukop benci kalu tengah tido mimpi hantu sane..mimpi mak lampir sini..kacau betol nak tido..baru cadang nak bangun tgh hari sikit..baru nampak macam rajen sikit..mimpi ohh mimpi asal kacau tido nih..

tadi dekat fb tetibe aku terpandang status kawan aku pasal dy macam sedeh bile sume member-member dy dah naek pemain..fuyoo kau dah risau ye..umur baru 21 tahun..lek ahh belom 45 tahun lagi nak risau pasal kawen..tapi kire logik la dy risau..sebab dy perempuan kan..

bagi aku lek lah dulu nak risau pasal kawen..selagi rumah ta de dari hasil gaji sendiri..harte ta minimbun..kawen tolak tepi..biar mak pegi haji dengan gaji aku..duet mak dengan abah laen cerite la kan..nak merase berbakti dekat mak bapak dulu baru lah bole berbakti dengan jayenye dekat anak orang kan..

ecece..ta lah..nih dari pandangan aku lah..kalu perempuan ta pe lah risau bile tengok kawan-kawan ramai yang dah bernikah di masjid..kalu lelaki awal-awal dalam 21 tahun nih dah risau ta kawen..memang nak kene cepuk lah kan..

ehh nih aku rase lah..suke hati korang lah nak risau jugak kan kalu ramai kawan dah nak kawen..jangan marah aku pulak..oke bubye :)

Monday, June 27, 2011

ape sebab??

haaa..kantoii tengok ape tuh dekat library..haha

dekat facebook ade orang tanye sebab apakah anda begitu tertarik untuk menonton sesuatu filem di pawagam berhampiran anda...ecece  soalan macam soalan spm bahase melyu kertas 1..bagus betol..

kalu aku senang je..jawapan utame mesti la pelakon..kalu lisa surihani yang berlakon mesti la kene tengok walaupon mendapat cemuhan dari pelbagai pihak..contohnye bile ade orang tuh sanggup tengok cite semerah cinte stilleto tanpe mengesahkan duetnye terbang begitu sahaje..siape orang tuh?? haha

lagi satu sebab poster yang cantek..kalu poster ade deng dang dengan tora..mesti terpengaruh nak tengok..aku rase dah 2 kali aku kene tipu dengan poster..1 cerite "dilarang masuk" lagi satu cite "skyline"..berak berdarah aku tengok cite..ingat best..arap je poster harum..ciss

sebab terakhir nak tengok wayang mesti la sebab trailer yang hebad dan berbau harum..kalu trailer dah ade tembak sane..tembak sini..kencing sane kencing sini..mesti la nak tengok kan tanpe bertanye ape-ape soalan lagi..

ala banyak la lagi sebab asal satu-satu cerite tuh bole tarik orang nak tengok kan..ape-ape pon tengok la dekat wayang jangan asyik nak download je..ecece..pandai la suruh orang jangan download..haha..bubye :)

terime kaseh..

ikhlas nih senyum terime kaseh :D

entry nih terlintas nak tulis sebab terbace blog pami semalam..nih bukan kesinambungan dari entry dy..nih luahan dari dasar laut syrupmasin..ecece..perghhhh bapak geli pulak bile aku cakap macam tuh..terase macam nak terjun bangunan sekarang bile bace ayat tuh balek..

entry nih lebih kepade terime kaseh kepade follower, pengkomen dan penjalan kaki di blog aku yang ta seberape nih..blog yang ta de buad contest..yang ta de buad tutorial..yang ta de buad segment..banyak cite pasal keburukan diri sendiri je lebih..tapi ade jugak orang datang kan..terime kaseh daun keladi..kalu bole bak sikit keladi tuh..


perghh gile banyak doe nak letak name..nih name yang selalu terpacak dalam comment aku..sorry la sape yang aku ta letak tuh..sumpah aku hargai dan buad aku semangat nak update blog..ta de ape yang bole aku bagi doe sekadar terime kaseh..ececece..asal ayat aku macam tengah jawap soalan spm nih?? perghhh geli lah bongokk ayat kau..

prinsip aku senang je dalam blog nih kalu kau rajin datang  dgn comment bagai dekat blog orang..ramai lah yang buad macam tuh balek dekat blog kau..ehh asal macam shahdu di hari isnin nih..bapak geli la bodo..dah la malas aku nak berbunge bagai..rase sumpah geli..haha..bubye..terime kaseh lagi sekali :)

Sunday, June 26, 2011

sarah oh sarah :)

asal muke kau macam tuh haa sarah??

disebab kan adek nomor 2 balek u dy diatas ade urusan tertentu untuk hari ini dan esok secare automatik nye aku akan menjage sarah secare full time esok..naseb sehari je..kalu berhari-hari dan berminggu mao mati kering aku dibuad nye..

penat oo layan adek umur 7 tahun..balek sekolah mesti sebok duduk dekat cerite pasal sekolah..kecik-kecik dah pandai gosip sane..gosip sini..perghh..kaki kencing sume ade dekat dy..

angin 1 badan tiap kali kene tipu dengan budak kecik atas tuh..abang mak panggil makan ayam goreng..punye semangat pergi dapur semate2 nak makan ayam..terus dy gelak sambil cakap kawan kite kene tipu bayar seribu..pergghhh..rase nak lempang laju-laju je..naseb kau anak bongsu..

jadi diharapkan sarah berkelakuan baek hanye untuk sehari..tolongg lah..kakak dy je larat nak layan perangai dy tuh..aku selaku abang mithali..errrr ta larattt lahh..haha..sehari ta kene kencing orang laen ta sah..doakan aku untuk berperang dengan strategi terbaek dengan sarah esok..oke bubye :)


Saturday, June 25, 2011

peluang ke-2

kawan :)

everyone deserves a second chance..ecece..poyoo..sekarang cakap omputeh pulak tetibe..perlu ke peluang ke-2..errrr..laen orang laen pendapatkan..

aku ta reti lah nak cakap peluang ke-2 untuk pasangan bercinte nih kan..sebab aku ta pernah pon alami..tapi bagi aku rase kalu bagi peluang ke-2 dekat orang langgar kepercayaan baik ta payah..betol ta..

dalam persahabatan memang banyak kali lah bagi peluang ke-2..ta kan lah nak putus persahabatan sebab kepercayaan di ragut..ecece..di ragut macam kene rompak pulak dah..ta lah..mungkin kesilapan kawan kite tuh bole kite maap tapi kalu nak percaye dekat dy macam sebelum-sebelum nih memang ta lah kan..

nih dari pandangan aku lah kan..laen orang laen pandangan..kalu aku peluang ke-2 patot di beri kot..tapi tengok keadaan, kesungguhan dan orang yang buad salah tuh sendiri..betol ke dy dah benar-benar insaf..perghh..bapak poyo doe ayat aku..haha..dah la oke bubye :)


untuk cik 7e..rinduu lahh :P

Friday, June 24, 2011

suatu hari jumaat..

lek je muke ta mandi makan..ta pe yang penting gosok gigi kan..baru bole makan :)

hari nih jumaat..macam biase lah laki pegi solat jumaat kan..err..ari nih macam ingin meluahkan ketidak puasan hatian..bukan ape aku pon bukan nye perfect sangat pon..ilmu agame pon ta setinggi gunung cume sedekit rase terkilan..ecece terkilan..

ta lah nih peringatan untuk diri sendiri jugak kan..bile pisang yang orang sedekah kulitnye dibuang merate lepas makan..aku rase ta patot kot buad macam tuh..dah pandai makan tolong lah buang dalam tong sampah..bukan nye tong sampah tuh jauh beribu-ribu batu..ape ke maleh bebeno kamu nih chorr oii..

lagi 1 memang lah tuh pisang sedekah..tapi chorr jangan la kau makan sampai sampai berbijik-bijik..makan sebijik 2 cukop lah..ta perlu kot sampai nak bawak balek..sampai simpan dalam poket..perghh malu lah dah tue-tue perangai mengalahkan budak-budak..

entry nih untuk peringatan diri sendiri jugak kan..tiap kali jumaat macam tuh..sedeh la..sian pak siak masjid tuh nanti kene kutip lah kulit pisang tuh segale..adoii kesian chorr..macam serius je entry..sikit la serius disini..ta kan nak nakal je selalu kan..haha..oke bubye :)

Thursday, June 23, 2011

nakal?? ta kot..

budak baek kan..ta macam nakal pon :)

ohh hari nih malam jumaat..nak cerite hantu sebenarnye..minggu depan lah..ari nih nak cakap pasal nakal..kawan aku banyak cakap yang aku nih nakal..sebab utame aku nih asyik nak kacau orang..

bagi aku biase lah kan nakal kacau-kacau orang dan ta reti duduk diam..ohh kalu aku duduk diam ade la masalahnye tuh..alaaa biar lah nakal dari jahat betol ta?? nakal tuh perkare biase..baru lah seronok..kalu asyik serius je mesti bosan kataknye lah..

jadi kalau yang nakal tuh teruskan nakal anda..seronok jadi nakal nih..kacau orang..nganjing orang..usik orang..tapi jangan lebih-lebih nanti orang ta suke..betol ta?? 

sampai pernah sekali aku kene sound cube duduk diam-diam saleh..tapi bile sampai waktu serius kene la serius sikit walaupon nakal tuh maseh ade..betol ta?? haha..okelah bubye :)

durian oh durian..

amboi senang hati nampak..

ohh semalam dengan begitu senang hati apebile dopah yang ari tuh jatuh guluing-guling ala-ala cerite hindustan datang umah bagi kuah durian dengan pulut..pergghh..macam orang sebulan ta makan la jawap nye bile dapat..

siap smlm mencari-cari durian sampai ke tesco mintak mak buad kan..sebab ta jumpe pasar malam jadi tesco la tempat utame nak carik durian..tapi mak janji hujung minggu nih ade pasar malam..beli durian banyak-banyak kite buad kuah duriah..nih sayang mak lebih nih..

setengah orang ta minat durian-durian nih..macam adek bawah aku tuh..dy bole la makan tapi ta de lah hantu durian macam aku nih..kau suke durian??

tapi jujur cakap aku suke makan durian..bile suruh bukak durian tuh..memang aku mintak maap awal-awal dari hujung rambut sampai hujung kaki aku memang ta reti bukak durian tuh..jadi tunggu ape lagi pegi cari durian sekarang..haha..oke bubye :)

Wednesday, June 22, 2011

wordless wednessday #2

Tuesday, June 21, 2011

salam-salam..

ade pon muke yang sopan lagi berbudi bahase :)

ari nih aku terpikir pasal salam..sebab tiap kali aku jumpe pakcik makcik mesti kene salam kan..kalu dulu mase kecik bole la jumpe pakcik itu cium tangan..jumpe makcik ini cium tangan..

ta kesah la tangan dyorg lepas basuh berak ke..tangan bao ketibas ke sebab lepas pegang keti..sebab mak pesan salam dengan orang cium tangan..bagus nih dengar cakap mak..

sekarang bile dah besar nih nak cium tangan orang pon ragu-ragu..sebab aku pernah kene sekali bile aku nak cium tangan sorang pakcik tuh cepat-cepat tarik tangan dy dari kene cium..perghhh malu gile doe..

aku sekarang pikir mungkin dah sampai mase untuk tidak mencium tangan orang kot bile bersalam..ecece..ayat spm..mungkin ini mase nye bile jumpe pakcik hanye berkate hai pakcik..lepas tuh bla dari situ..tanpe mencium tangan mereke..

dah la..lepas nih kalu salam memang ta kan aku cium tangan..sume sebab pakcik yang tarik tangan cepat-cepat tuh..oke bubye :)

Monday, June 20, 2011

mak marah tande sayang lah..

bile kene marah jgn buat muke macam nih ye..haha

bile tengok sarah kene marah dengan mak itu ini salah tetibe terpikir..laa gile lame aku ta kene marah ting tang ting tang alenjender dengan mak..dah besar-besar nih memang ta kene marah la kan..paling kurang pon kene tegur-tegur ayam..

rindu jugak nak kene baling seliper dgn mak..nak kene campak meje study..mak pon dah tao kan anak dah besar kalu kene marah pon dah ta makan saman..paling kurang pon sekarang mak tegur sambil-sambil nyanyi lagu asmaradana kemuncak cinta je..

teringat mase kecik degil sangat lepas tuh kene marah..lari masuk bilek kunci pintu ta kuar-kuar..esok pagi nak sekolah habis hancur pintu bilek kene karate dgn abah..sebab suruh bukak pintu ta nak..

mak marah tuh tande sayang..kalu ta marah mase kecik dulu sekarang nih agaknye dah jadi hantu kot..haha..mak aleh rindu nak kene marah dengan mak lah..marah sekarang boleh ta?? haha..oke bubye :)

Sunday, June 19, 2011

ketibas..

jangan duduk tempat panas nanti ketibas :)


tao ape tuh ketibas..ketibas tu ade lah singkatan kepade ketiak basah..err asal ayat SPM nih..sebab macam sopan sikit gune lah ketibas..kalu nak cakap ketiak basah macam panjang dan tidak begitu sopan..

ketibas nih kan selalu jadi dekat perempuan..kalu laki jarang kot ketibas..err ade kah sekarang nih aku sedang membuat pengakuan yang aku selalu tengok ketiak orang??

bagi yang ade ketibas tuh pegi lah beli NU ARM dekat jusco..elok pelapik nih..ta de la nampak ketiak anda ketibas..lelaki pon bole gune nu arm nih..haha..kalu ketibas lah..jangan la nak menganjing sakan pade wanita yg ketibas nih..kesian dyorg..ecece..hakikat aku yang kuat menganjing sebenarnye..

aku ade jugak bace gune lah garam crystal untuk hilangkan ketibas nih..ermm macam-macam lah care sekarang nih..zaman dah modern kan..dah la..bagi yang ketibas nih jangan sedeh pulak..aku bukan menganjing..aku cume bagi solution je nak hilangkan ketibas nih..haha..oke bubye :)

Saturday, June 18, 2011

ohh abah..

nih contoh ayah terbaek :D

esok hari bape..selamat hari bape kepade encik Abd Sani..sehat selalu ye tuan besar..haha..balek-balek kenduri tadi mak ta rehat pegi dapur masak-masak itu ini..ecece..sempene hari bape nih mak masak nasik minyak untuk abah..ololo..comel macam cerite Rosalinda lah mak nih..patot abah terpikat dekat mak..

untuk encik Abd Sani..anak sulong anda nih mengucapkan selamat hari bapa..terime kaseh kerane menjadi bapak yang hebad..ajar makan tebu..teman masuk klinik untuk anak bujang anda ini bersunat mase kecik dulu..terime kaseh masak-masak mase mak pegi sarawak ari tuh..

haaa lagi 1 terime kaseh selalu nyanyi lagu allycats andainya aku pergi dulu sebelum mu dekat mak tiap kali abah sakit..romantik sungguh abah nih..macam shah rukh khan lah..harap abah sehat selalu sedeh oo kalu abah sakit..bile aleh jadi abah pulak nanti encik Abd Sani lah contoh terbaek..

selamat hari bape pade sume abah,ayah,papa..bakal ayah ke ape ke..jadilah bapak yang terbaek untuk anak-anak anda..selamat hari bape..oke bubye :)

Friday, June 17, 2011

dopah sayang :)

cari gamba dopah ta de..ingatkan ade tadi..adoii..ta pe lahh..


semalam dopah kesayangan jatuh dekat rumah dy..perghh mau ta gelabah sume..tengah feeling gaduh-gaduh dengan sarah tetibe akak sedare datang umah sambil nangis-nagis air mate syawal cakap dopah jatuh dekat pintu belakang..ape lagi kelam kabut la pegi tengok..

aku menyusur dibelakang emak dengan abah la..ye la..dahulukan la anak-anaknye..cucu-cucu duduk belakang..sebokkk je nak duduk depan asal??..dopah cakap badan dy ta bole gerak..mak pon tolong urut-urut kan..bagi oke sikit..

pagi nih tengok macam dopah dah sihat sikit kot..semalam dah jatuh guling-guling macam cerite hindustan pagi nih bole pulak jalan-jalan tengok cicit-cicitnye..kuat betol dopah nih..makan tongkat ali ke??

ape-ape pon ta sembuh habis lagi tuh aku rase..cepat semboh oke dopah..nanti bole buad sambal serojak kesukaan cucu-cucu mu ini..haha..nanti kite pegi karaoke sambil makan mcd oke..cepat semboh..oke bubye :)

Thursday, June 16, 2011

kenape..

pinjam dekat si yusof gamba nih..bapak muke ta nak scary pulak makcik nih..


sebermula sepurnama..ecece..nih cerite rakyat nih..haha..ta lah..ari nih malam jumaat kan..haa..ape lagi mari-mari cakap pasal hantu..haha..ta lah setelah dikaji dan diteliti..asal kebanyak kan hantu dekat malaysia nih berjantina perempuan..tapi asal omputeh hantu dyorg banyak laki..tengok la dyorg ade dracula, frankenstein lah..

bile sampai hantu melayu..ade pontianak..langsuir..hantu mak cik karipap..sume pompuan..bukan ke perempuan tuh martabat  gile tinggi..tapi asal lah hantu perempuan yang banyak..ermm..ta kan lah jadi hantu je kot..

ermm ta paham lah..kenape..kenape hantu banyak dari perempuan?? haha..soalan yang macam bodoh sikit kot dari aku..dah lah..jangan cakap pasal hantu dah bosan..nanti malam jumaat nanti ceriter hantu laen lah pulak....oke bubye :)

Wednesday, June 15, 2011

wordless wednessday #1

bisu :)

Tuesday, June 14, 2011

kueh oh kuih..

ari nih gambar amitabh bachchan..hero nih dulu..haha

tadi bace berite harian pasal kueh naek harge..nak bace klik sini..ermm sebab sume bende naek kuih orang jual-jual pon naek la..lepas nih kalu breakfast mak ta masak terpakse lah bakar-bakar roti sebab keh naek kan..dekat umah aku nih orang jual 3 kuih = RM 1..standard lagi kot..tapi kalu dulu-dulu lagi murah aku rase..

susah nak jumpe orang jual kuih murah sekarang..mase dekat kedah dulu ade 1 kedai yang masih lagi jual 5kuih = RM 1..perghhh..ta nak murah pulak kedai tuh...gile bagus..aku pegi makan 2 kali je la dekat situ..alaa biase lah nak bangun pagi gile susah..tapi aku gile respect kot ade lagi orang jual 5kuih = RM 1..kuih-kuih makcik tuh pon siaz standard..kalu makan 5 biji bole kenyang lah..

tapi sekarang aku ta tao la kan makcik tuh jual berape..sebab dah banyak bende dah naek kan..arap-arap makcik tuh jual dengan harge murah lagi lah kan..tempat korang berape posen kuih?? aku rase banyak yang dah naek kot kuih-kuih nih..aku rase ta mustahil kalau beberape tahun lagi kuih bole jadi 1= 50sen..ta mustahil jugak 1= RM 1 kan..

ape-ape pon kalu gule naek,minyak naik..sume bende kaan turut naek kan..jadi nak murah beli kuih beli je dekat hantu makcik karipap..kompem murah..kalu ta nak karipap pao pon ade..haha..oke bubye :)

Monday, June 13, 2011

terpikir

ari nih capub gambar yang ta ade muke..asyik tengopk muke je..nih la balek dari kelas nih..uitm kedah rindu lah :)

semalam aku tengok 1 cerite dekat astro oasis..InsyaAllah kot tajuk dy..aku mule pikir bukan-bukan..macam mane kalau tibe-tibe mak dengan abah meninggal..mao aku terkejut beruk nak jage 2 adek pompuan bawah aku nih..selame nih pikir seronok je kan..mintak limau bagi nenas..perghh susah nak terime kenyataan kot..

tambah-tambah aku anak sulung..banyak bende nak kene buad..adek pompuan bawah aku 19 tahun ..paling kecik baru darjah 1..adoiii..perit nak jage kot..mungkin kalu jadi macam tuh aku akan jadi lagi tanggungjawab kot..ta de dah nak maen-maen..

adoii..walau ape pon yang terjadi hidup mesti diteruskan kan..umur pon dah 21 tahun..kalu betol la jadi realiti kene pandai urus segale bende dan kene berjage-jage dengan pakcik yang lidah bercabang..ermm..pakcik?? kenape pakcik?? ade lah krisis sikit dengan pakcik-pakcik sekalian itu..

jadi mase mak dengan abah tengah ade nih sayang la betol-betol..jangan pikir nak seronok je..jadi lah lebih tanggungjawab..baru bole jadi abang yang hebad kan..haha..korang penah terpikir sampai macam tu sekali?? ke aku je yang poyo-poyo pikir bukan-bukan..haha..oke lah bubye :)

Sunday, June 12, 2011

duit berterabur di facebook..

nih muke terkejut bergamba dengan cik model asean..haha..lempang sikit..

pasal facebook lagi..bosan..ta aku cume bertanye dan tertanye-tanye..kenape orang sekarang banyak sangat tag gamba dyorg dengan duet dekat facebook..kaye betol orang-orang sekarang nih..duet berterabur sini sane..lepas tuh kalu nak join suruh pm dyorg..ermm apakah ini..

buad duet dengan facebook..betol ke..bende tuh macam MLM ke?? ta paham aku..gile annoying kot..sumpah lepas tag aku remove..sorry la makcik pakcik tuan mude puan mude saye ta minat la dengan tag-tag bukan-bukan nih..mak saye cukop marah tag-tag duet nih..

maap beribu-ribu lemon kalu ade yang terase..kekadang tuh sampai indon mane ntah tag kawan-kawan aku dengan promotion tuh..amboi hebad mak lampir sangat sampai orang indon dengan orang malaysia bole berkerjesame dengan begitu mudah sekali..haha..

korang penah kene tag dengan gamba duet-duet tuh ta dekat facebook..haha..gile annoying kan..ermm bole percaye ke dapat duet banyak-banyak sampai macam tuh sekali..kalu betol la bole dapat duet gile banyak asal orang dalam gamba tuh kene belajar sampai degree jugak?? sampai kene keje setengah mati..pelik..haha..oke bubye :)

Saturday, June 11, 2011

masalah-masalah

saje lah nak capub sikit letak gamba sendiri dah lame ta letak gamba sendiri :)


lagi besar lagi menimbun masalah..biase lah manusie dengan masalah ta bole pisahkan..gile tipu lah kau kalu ta de masalah langsung kan..kalu dekat uitm nak pegi bilik kaunseling bapak malas..dah la jauh..sunyi sepi..ta nak lah pegi..haha..aku kalu ade masalah lagi suke kongsi dengan orang..ta bole simpan sorang-sorang..kalu simpan sorang-sorang lagi mati katak bile pikir masalah tuh..

bagi aku baeklah kongsi masalah dengan orang yang dewase sikit..sebab lagi bnyk pengalaman dyorgkan..seronok bile kongsi masalah dengan orang dari simpan sorang-sorang..tapi kalu kongsi masalah dengan orang yang sebaye pon oke jugak sebab dyorg mungkin lebih paham kite kan..

bile kongsi dengan orang ade jugak lah 2-3 jalan penyelesaian untuk keluar dari masalah tuh kan..aku nih pon kekadang ade jugak kawan-kawan yang kongsi masalah dengan aku..sekarang aku nak riak sikit lah sebab orang anggap aku macam pendengar yang baek..haha..ta lah..seronok dengar masalah orang nih walaupon masalah sendiri ta selesai selesai..

mungkin ade orang tuh ta suke kan kongsi masalah diri sendiri dengan orang laen..ala tuh hak masing-masing lah kan..nak kongsi ke ta..aku rase baek lah kongsi dari simpan sorang-sorang..ta de lah terbeban sangat..haha..oke bubye :)

Friday, June 10, 2011

sesame street

sesame street

entry nih terjadi sebab aku ternampak patung ernie sesame street mase kecik dulu dekat dapur basah..haha..bingung..rupenye mak ta buang lagi ke patung tuh..laaa..sume maenan mase kecik dulu dah terbakar hangus mase renovate umah ari tuh..tapi asal si ernie nih ta terbakar..ermm mungkin dy hidup kot dekat dapur basah tuh jadi orang gaji..tolong mak aku masak-masak agaknye..

ahh..bukan nak cakap pasal ernie tuh je..ari nih nak cite pasal sesame street..haha..gile rindu nak tengok sesame street..mase kecik-kecik dulu kalu ta tengok mesti ta sah..korang mesti penah tengok jugak..opening song dy ta nak macam budak-budak pulak kan..ye lah mesti la opening lagu macam budak-budak..dah budak-budak yang tengok cite nih..kalu lagu p ramlee terkejut pulak kan nanti..

dalam sesame street gile banyak muppet..aku paling suke big bird,elmo dengan ernie..kalu bert aku ta suke sangat..sebab macam bola rugby bentuk kepale dy..kalu ingat mase budak-budak memang seronok..mase tengok sesame street..mase tengok cartoon..muppet ape yg korang suke dalam sesame street nih..ke aku sorang je yang tengok sesame street?? haha..oke bubye :)

Thursday, June 9, 2011

ohh malam jumaat..

oh hai hantu pocong :)

malam jumaat..wowow..kenape malam jumaat orang kait kan dengan hantu..ta paham lah..ermm lagi satu ape maksud malam jumaat keliwon..malam yang ade hantu ke..ke malam untuk suami isteri ehem ehem..dari aku kecik sampai besar malam jumaat mesti orang kaitkan dengan hantu..haha..

ari nih aku nak cakap pasal hantu paling aku benci..ermm nak cover la sebenarnye..hantu yang macam aku takot sikit la sebenarnye..haha..ape lagi kalu bukan hantu pocong..haha..sumpah aku cukop ta suke hantu pocong nih..sumenye sebab cite blok 404..telemovie ape ntah..aku ta taolah korang penah tengok ke ta cite tuh..sebab cite tuh la sampai sekarang kalu duduk hostel yang ade katil double decker aku ta kan same sekali duduk katil atas..

bodoh punye cerite sampai terbawak-bawak..sebab pilih katil bawah nnt kalu ade hantu pocong dy ta bole bongkok..kekadang aku rase bodoh jugak..haha..orang cakap kalu bukak tali hantu pocong tuh ade harte karun..ermm betol ke tidak ta tao la aku..sebab ta penah buad lagikan..haha..alaa masing-masing ade hantu yang ta suke kan..orang melayu nih unik..macam-macam jenis hantu ade..haha..hebad tuh..dah la..selamat malam jumaat..bubye :)


Wednesday, June 8, 2011

sunat..

nih muke tahan sakit sunat..rase nak lempang-lempang dokter tuh..japp..asal pompuan tgk aku sunat nih??

hari nih banyak blogger buat pasal wordless wednesday..sebab aku nih penanam anggur yang rajin..ta oo ta tekan keyboard sehari..haha..nanti insyaAllah aku buat jugak wordless wednesday tuh..ari nih bace metro online punye lah kalu nak beli mmg ta..abah ade paper pon letak dekat tempat kerje jadi anaknye bace paper on9je lah kan..aku tertarik dekat 1 cerite pasal budak-budak sunat..haa..nak bace klik sini..

teringat aku sunat dulu mase kecik-kecik..ye mase kecik-kecik lah kene sunat..ta kan dah besar macam bapak budak baru nak sunat..mao lari dokter tuh tengok kau..aku sunat dengan abg sedare aku..aku umur 8 tahun mase tuh..tema sunat kale biru tuh..perghh nih baru sunat nak tema bagai..belum nak kawen lagi..kenduri sakan macam nak kawen..siap panggil makcik-makcik nyanyi-nyayi lagi dekat umah dopah tuh..ecece..ayam golek-golek sorang satu..makan kau puas-puas sebelum kau kene sembelih..

perit oo sunat..nak kene pantang..ta bole makan itu ini..makan ari-ari mesti ade ikan haruan..ciss..huhu..kenangan tuh sunat..naseb bukan tok mudim yang sembelih..kalu ta lagi aku takot..aku dgn bende-bende tradisonal nih macam takot sikit..baek lah sunat dekat klinik..ta yah nak potong pokok pisang banyak-banyak kan..dapat pelihare alam sekitar..

cuti-cuti nih selain orang kawen ramai..budak-budak sunat pon ramai..padan muke budak-budak yang kene sunat..pompuan pon ade sunat kan??..entah lah..yang penting aku dah lepas..haha..oke bubye :)

.

Tuesday, June 7, 2011

cerite rakyat..

asyik gamba aku je kan setiap entry..rase nk muntah pon ade..hari2 tgk gamba sendiri..ari nih mood hutan..

dulu kecik-kecik mesti ade cerite rakyat..dogeng pak pandir lah..pak kaduk lah..nenek lampir lah..segale jenis name orang keluar..gile ta nak bosan pulak cite tuh sume..aku tengok adek aku sisarah tuh ta de pon bace-bace buku macam tuh..ke zaman dah berubah..orang ta gune pendekatan macam tuh lagi nak didik budak-budak..

ye lah bukan ape..cite-cite macam tuh la kan bagi pengajaran..siap tulis dalam buku nilam nih..pengajarannye jangan lah kite bersikap tamak lah..jangan lah kite menjadi anjing itu lah..jangan lah menjadi anjing ini lah..sekarang mane pegi cite-cite pak kaduk nenek kaduk tuh sume..dah recycle eh..ke adek aku je yang malas nak bace buku tuh..haha

1 cerite yang aku ta bole lupe cite pasal anjing tamak yang bawak tulang..lepas tuh tulang dy jatuh dalam sungai sebab dy nak curi tulang anjing dalam sungai tuh..haha..ape punye ngoi la anjing tuh..tengok betape hebad nye penangan cite anjing tuh dan menyebabkan aku menjadi manusie yang ta tamak sampai ari nih..ecece..ye ke ta tamak..haha..dah la..korang ade cerite rakyat lagi dekat umah..alaa kompem ta de jugak kan..haha..oke bubye :)

Monday, June 6, 2011

janganlah baek sangat..

tengok aku dah buat muke bajet comel..muke aku tuh yang layak dimaki :)

tajuk entry yang mintak pelempang..ta lah nih selame yang aku rase selame 3 tahun belajar dekat tempat orang dan jauh dari family..ecece..haha..ta la aku rase kite ta bole jadi baek dan percaye dekat sume orang..sebab ape yang aku penah tengok sendiri bile kite terlalu baek nanti kite kene pijak dan diludah bertubi-tubi tanpe henti..susah nak carik orang yang betol-betol baek dan ta ade udang dicelah-celah rambut dyorang..

sebab ape aku cakap jangan jadi baek sangat nih sebab aku penah tengok sendiri bile budak tuh baek gile sampai assignment yang patot dibuat secare grouping dy sorang lah terbanggak-banggak kehulu kehilir buat assignment tuh sampai siap lepas tuh yang laen just sign..oke siap..ahh setan sume tuh..jangan la baek sangat sampai macam tuh sekali..

lagi satu situasi..bile baek sangat bagi pinjam duet sampai beratus-ratus lepas tuh yang pinjam duet kau buat bodah macam ta penah pinjam duet dari kau..adoii..macam sial..aku cukop ta suke bile orang pinjam dari orang baek lepas tuh buat muke ta bersalah dekat tukang bagi pinjam duet tuh..adoii..si tukang bagi pinjam tuh asal baek hati sangat dan senyap seribu bahase tanpe mintak duet kau dibayar..

nih pendapat aku je..sebab aku gile marah dan bengang sambil nyanyi lagu akim nih..adoii..jangan la baek sangat dengan orang sampai bagi orang pijak kepale kite..adoii..sedar-sedarlah..sampai bile kau nak orang pijak-pijak kepale kau dengan kasut murah dyorg tuh..oke bubye :)

Sunday, June 5, 2011

hobi..


haa..nih hobi aku buad-buad sebok..haha..sekali lagi mintak penyepak :D

sume orang ade hobi kan..macam-macam lah..bace buku..bace majalah lah..kumpul setem lah..ehh ade lagi ke yang kumpul-kumpul setem nih..haha..zaman sekolah-sekolah rendah dulu kalu cikgu suruh tulis hobi..kumpul setem dengan bace buku antare yang paling popule kan..haha..sekarang dah besar panjang macam kau simpan lagi buku setem tuh..haha

ohh nih aku bace metro tadi mesti ramai yang dah bace..nak bace klik sini..errr..takot lah..sampai seks jadi hobi mase lapang gile kentang..adoii..macam mane nih..ta bole salah kan mane2 pihak kan..salah diri sendiri kot..ohh malas nak ulas panjang-panjang..aku nih pon bukan baek mane..tapi mintak di jauhkan lah dari jadikan seks hobi mase lapang..ade lagi yang cerdik pandai dari aku..huhu..

ermm..ntah lah..ape nak jadi sekarang..oke balek pade hobi..sekarang bile dah besar..hobi pon bertukar 100%..hobi sekolah rendah tinggal kenangan lah kan..haha..alaa mesti ade lagi kot yang maseh kekal kan hobi mase dulu-dulu kan..ermm teruskan hobi tuh oke..dah lah..malas nak bebel panjang..kenyang sangat makan nasik ayam tadi..haha..oke bubye :)

Saturday, June 4, 2011

bajet..

cik perempuan atas tuh pandai budget duet..huhu..dan muke aku bajet dan bole dilempang sile lepmang sekarang :)

jujur cakap aku nih bukan nye reti bajet duet segale..tambah-tambah kalu duet dari pama tuh dibagi lebih..dalam otak mesti timbul macam-macam bende..dari nak ke penang sampai lah ke siam..nak makan itu makan ini..ta gune punye syaitan bergabung dengan nafsu tikus untuk menghabiskan duet..persetan kau..lepas tuh mule lah kene bebel..cepat betol habis duet..adoii..amek kau kene ceramah free..

selalu orang cakap perempuan ta reti bajet duet..tapi aku rase same je perempuan dengan lelaki..kalu dah ade duet depan mate tuh..letak je lah kau dekat pasar-pasar bodoh pon duet bole habis..3 tahun aku belajar..aku jumpe yang betol-betol pandai buat budget segale nih perempuan..pergghh..ta nak telite gile pulak kau..segale bende kau catet..macam nak buat laporan kewangan..

segale jenis resit kau simpan sampai purse kau terkeluar-keluar resit zaman p ramlee tuh..hebad doe..perempuan nih..bagus..aku gile respect dekat sape yang pandai budget duet tuh..bagus-bagus..teruskan usahe..ade tips budget-budget tuh kongsi-kongsi la dengan aku yang borong macam anak gajah nih..oke bubye :)

Friday, June 3, 2011

blackout..

ohh gelap feeling-feeling dalam gue sikit semalam..


semalam tengah feeling-feeling korek idung lepas tuh bulat-bulat kan dekat ruang tamu tetibe rumah gelap..terkejut..ingat kan aku mati tadi..jerit-jerit mak tolong-tolong..aleh dekat mane..blackout la ngoi..ohh..cehh buat kejut je..

baru la tao betape susah nye hidup bile letrik ta de..dalam rumah kacau sarah..jadi hantu kejap lepas tuh kene marah..duduk dekat luar soseh-soseh dengan dopah lagi bagus..susah betol kalu ta de letrik nih..perghh..macam mane lah kalu orang susah yang ta de letrik tuh hidup..sumpah berpeluh-peluh tambah-tambah tengah panas sekarang nih..

nih baru gelap dekat dunie nih..nanti dalam kubur kalu amal ta cukop lagi gelap..duduk sorang-sorang lagi..bile nak jadi baek nih..adoii..aku lagi prefer ta de letrik dari ta de air..ya Allah kalu ta de air lagi ta bole hidup..untung lah kedai-kedai yang jual air..mesti habis..manusie dah la ta bole hidup tanpe air..kalu bole ade lah 2-2..air ade letrik pon ade..oke bubye :)

Thursday, June 2, 2011

alangkah tuanya diri ini ..

hawa,zarra,balqis..nih baru 3..belum lagi datang 6 orang..haha

pejam celik pejam celik rupenye dopah dah ade 9 cicit..fuyoo..hebad..cucu-cucu yang hebad beraksi di medan peperangan..cicit paling besar 9 tahun..aku bile lagi nk menyediakan bala tentera untuk peperangan?? haha..tunggu dan lihat..ade rezeki ta kemane..

sebab aku nih pakcik..ta nak lah anak-anak sedare ini memanggil dengan gelaran pakcik ke..pak long ke..pak encik ke..jadi pikir punye pikir dapat la gelaran "pak tua"..jadi melekat la gelaran pak tua tuh budak-budak 9 orang tuh panggil..perghh..sumpah rase sangat tue bile akak-akak sedare dah beranak dan ade anak..

alaa setengah-setengah orang yg feeling omputeh mesti panggil uncle..nak jugak la feeling omputeh kan..jadi bile nk feeling omputeh aku dah pesan siap2 dekat kawan aku yang anak-anak dy kene panggil aku uncle..kalu panggil pakcik duet rase dapat sehinggit je..haha..macam sial..nak feeling omputeh sampai dah pesan siap-siap nih..korang punye panggilan ape??..sebab aku tamak "uncle saleh" aku dapat nanti dengan "pak tua" pon aku sapu bersih..sampai 2 panggilan tuh..haha..oke bubye :)

Wednesday, June 1, 2011

lelaki ke perempuan..

gambar ini :)

semalam mase aku nak tido aku terpikir antare lelaki dengan perempuan sape lagi bole dipercayai dalam nak simpan rahsie-rahsie nih..ermm..biase lah..kalu rahsie besar-besar nih ta kan nak simpan sorang-sorang..ta best ahh kan..sedangkan dragon ball yang 7 bijik tuh pon dah ta jadi rahsie..

aku tanye dekat budak-budak dekat facebook tadi..ramai cakap yang lelaki nih lagi pandai simpan rahsie dari perempuan..sebab laki nih ta amek port sangat pasal rahsie-rahsie nih..tapi ade jugak lah yang cakap pompuan lagi pandai simpan rahsie..aku tanye lah asal ?? jawpan nye senang sebab diri dyorg pompuan dyorg cakap lah yang pompuan lagi pandai simpan rahsie..

kalu disuruh pilih satu je jawpan aku lelaki kot lagi pandai simpan rahsie..sebab ape ntah lah..belajar dari pengalaman..walaupon penyimpan rahsie terbesar aku seorang perempuan..haha..aku tetap pilih lelaki lagi pandai simpan rahsie..haha..kalu kau pilih sape..lelaki ke perempuan?? haha..oke bubye :)